Kananrintaa briejuustolla ja thai-porkkanoilla
Neljälle hengelle:
4 kpl kanafileitä (käytimme ohuita broilerfileitä)
4 siivua brie-juustoa
2 pkt pekonia (meillä käytettiin fileepekonia)
1 nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
6 porkkanaa
1 punasipuli
5 dl kookosmaitoa
1/2 rkl punaista currytahnaa
suolaa, pippuria ja sitruunamehua
voita ja öljyä freesamiseen
1 dl tuoretta korianteria
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa tasku kanafileisiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä tasku briejuustoviipaleella ja parilla timjaminoksalla (meillä tuoretta ei löytynyt joten käytimme kuivattua). Kääri 2-3 pekonisiivua jokaisen fileen ympärille. Laita uuniin 25-30 minuutiksi.
Thaiporkkanat:
Kuori ja leikkaa porkkanat n. 2cm paloiksi, siivuta sipuli. Freesaa porkkanoita, sipulia ja currypastaa voissa ja öljyssä.
Kaada päälle kookosmaito. Jos keitos vaikuttaa liian sakealta, sekoita hieman vettä mukaan. Keitä kannen alla kunnes porkkanat ovat pehmeitä (kannattanee jättää hiukan puruvastusta). Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita mukaan tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.
Ota kana pois uunista, leikkaa vinottain siivuiksi. Tarjoile syvältä lautaselta thaiporkkanoiden ja täytetyn leivän kera.
Sitten se erikoinen lisäke eli täytetty leipä. Juuston ja oliivien vannoutuneena ystävänä olin varma että tämä on hyvää:
Paprikalla, oliiveilla ja vuohenjuustolla täytetty leipä:
Kuusi annosta
1 iso pyöreä leipä
500 g vuohenjuustoa
2 dl punaista paprikaa (alkuperäinen resepti sanoo "pimentos" , me käytimme ihan peruspaprikaa)
2 dl mustia oliiveja (kalamata-oliiveja)
1 dl tilliä
1/2 dl ajvar relishiä (tätä paprikarelissiä emme löytäneet joten korvasin sen sambal oelek-tahnalla ja tilkalla oliiviöljyä)
1 dl juoksevaa hunajaa
1 tl rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa leivästä kansi pois ja kaavi sisältö ulos.
Hienonna paprikat, oliivit ja tilli. Sekoita paprikarelissin kanssa kulhossa. Mausta seos suolalla ja pipurilla. (voi maustaa ihan reilusti)
leikkaa vuohenjuustosta reunat pois ja leikkaa se suuriksi paloiksi. Hienonna rosmariini ja lämmitä hunajan kanssa pienessä kasarissa varovasti miedolla lämmöllä.
Laita puolet paprikaseoksesta leivän pohjalle. Paina hiukan että täytteestä tulee tiivis. Painele seuraavaksi kerrokseksi vuohenjuusto ja kaada (varovasti!) hunajaa päälle. Päällimäiseksi loput paprikaseoksesta, ja vielä leivän kansi päälle. Anna vetäytyä n. 30 min ennen tarjoilua.
Leipä saattaisi sopia kesäiseen grillijuhlaan / noutopöytään oikein hyvin. Se on nimittäin ulkonäöstään huolimatta yllättävän helppo syodä käsin. Kunhan kesä joskus taas saapuu niin laitetaan kokeiluun.
Kaiken kaikkiaan ruoka oli maittavaa; kiitos vain, Tiina, syödään me toistekin sinun ohjeilla!
Ruokajuomana nautittiin saksalaista valkoviiniä:
Devil's Rock Riesling 2004 , Alkon nro | 007694 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti