19. helmikuuta 2007

kaksi pientä porsasta ja vuohi (täytetty possunfile)

Kylmän talven keskellä on joskus syytä muistutella mieleen kesää ja grillauskautta (aah, grilliherkkuja...) Tämä possuresepti on meistä ehkä parasta mitä possusta saa. Meille tämän opetti eräs ystäväpariskunta, kiitokset heille! Tämä toimii siis kokeillusti oikein hyvin grillissä, mutta näin talvella uuni ajaa kyllä asiansa, vaikka eihän siitä sitä grillailun tunnelmaa ja ihanaa makua tule ruokaan.

Tässä possu siis saa leikkikaverikseen toisen possun eli pekonia ja vuohen eli vuohenjuusto-basilikatäytteen. Ruoka on helppotekoinen ja verrattain nopeakin. Sen lisukkeeksi sopivat hyvin uunipaahdetut kasvikset (grillattaessa tietenkin grillatut kasvikset).

Vuohenjuustolla ja basilikalla täytetty porsaanfilee
2 annosta

n. 400 g porsaan fileetä (mieluiten sisä-, mutta muukin file käy)
1 pkt pekonia
n. 100 g vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria

(kalastajanlankaa possun sitomiseen)

Näin pääset perille:
Puhdista filee, ts. leikkaa ylimääräiset rasvat ja kalvot pinnasta pois. Ota fileeseen joka puolelle kaunis väri kuumalla pannulla paistaen. Anna jäähtyä hetken, leikkaa sitten fileeseen pitkittäinen viilto keskelle. Pippuroi ja suolaa fileen pinta (suolaa ei välttämättä tarvita paljoa tai ollenkaan, sillä pekoni on aika suolaista). Täytä viilto basilikan lehdillä ja vuohenjuustolla. Kääri pekoniviipaleet fileen ympärille ja sido kostutetulla kalastajanlangalla. Sitominen ei ole aivan välttämätöntä, mutta helpottaa huomattavasti pötkylän käsittelyä, varsinkin grillattaessa.

Tässä kuvassa possu on juuri otettu uunista ulos.

Laita file n. 225 -asteiseen uuniin uuniritilän päälle. Alle voit laittaa pellillisen kasviksia paahtumaan, niin possun ihanat mehut tipahtelee mehevöittämään niitä. Paista noin 20 minuuttia jos file on sisäfileetä. Possua ei kannata päästää liian kuivaksi, tässä reseptissä tosin pekoni ja juusto meheyttävät sitä...

Tämä possu on jo päästetty naruista irti ja siivutettu paloiksi.

Uunipaahdetut kasvikset

esim. näin:

porkkanaa
paprikaa
sipulia
valkosipulia
kukkakaalia
parsakaalia

oliiviöljyä
mustapippuria
timjamia
suolaa

Pilko kasvikset: pidempään kypsyvät kuten kukka- ja parsakaalit kannattaa pilkkoa pienemmiksi ja nopeammin kypsyvät kuten sipulit ja paprika isommiksi paloiksi. Laita uunipellille ja mausta. Pelti uuniin possuritilän alle, kasvikset kypsyvät noin 20 minuutissa.

Possulle sopii punaviini, siitä enemmän myöhemmin.

Ei kommentteja: