Kirjastosta lainattu "Mexican Cooking For Beginners" antoi pohjareseptin, jota sitten täydentelin nettisurffailtujen reseptien perusteella. Itse salaattihan on varsin yksinkertainen asia, kastike on tämän ruoan "clou". Jokseenkin tällaiseen päädyin:
1 annos
½ kerää romaine- (eli rooman- eli side-) salaattia
1 kanafile naturel
oliiviöljyä, sitruunamehua, yrttejä, mustapippuria ja suolaa
2 viipaletta ruispaahtoa, oliiviöljyä, valkosipulin kynsiä, yrttejä
ohuita (parmesan)juustolastuja
Caesar-kastike:
5-6 anjovisfileetä
1 rkl Dijon-sinappia
tippa Worcestershire-kastiketta
pari tippaa tabascoa
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua, loraus viinietikkaa
¾ dl öljyä
mustapippuria
Ja näin se sitten menee:
1. Laita kana marinoitumaan öljystä, sitruunamehusta ja mausteista sekoitettuun liemeen. Huuhdo salaatti, valuta kuivaksi ja pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
2. Leikkaa leivästä kantit pois, kuutioi ja laita pellille. Sekaan pari kokonaista valkosipulinkynttä, vähän yrttejä ja päälle oliiviöljyä. Laita kanafile pellille leipäkuutioiden kanssa, laita paistumaan 225-asteiseen uuniin.
3. Valmista kastike sekoittamalla sauvavatkaimella (tai monitoimikoneessa) anjovisfileet, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi, sinappi ja Worcesterhire-kastike tasaiseksi. Lisää öljy pienissä erissä koko ajan vatkaten. Riittävän tehokas monitoimikone tosin kestää reilummankin määrän öljyä kerralla.
5. Ota leipäkuutiot pois uunista kun ne ovat kauniin ruskeita. Nosta paperin päälle kuivahtamaan.
4. Ota kana uunista kun se on kypsää, paloittele kuutioiksi.
6. Paloittele kylmät salaatinlehdet kulhoon, kostuta kastikkeella, höylää joukkoon juustolastuja ja lisää leipä- ja kanakuutiot.
7. Kääntele sekaisin ja nosta salaatti annoskulhoihin tai -lautasille.
8. Viimeistele kastikkeella ja juustolastuilla.
Krutongit olivat todella hyviä, ruistoastin käyttäminen toi vielä lisää makua niihin, ja uunissa paahdettuina ne olivat juuri sopivan rapeita, mutta eivät kivikovia.
Tätä kyllä pitää kokeilla toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti