
Tätä setä Samulin "terveellisempää" leipää sekä sen sisarversiota vehnäisenä eli tuttavallisemmin pullaleipää ostimme viime kesänä ensimmäistä kertaa. Jäimme heti koukkuun! Tässä on meidän mittapuulla paras Suomesta löytämämme toasti. Ravintoarvoista en tiedä, enkä halua edes ajatella lisäaineiden määrää (hirvittää kun katsoo miten pitkiä parasta ennen -aikoja näillä tuntuu olevan). Mutta hyvää se on!
Pullaleipäversio sopii erityisen hyvin kesäisen grillijuhlan alkupalaksi: grillataan bratwurstit, paahdetaan yksi leipäviipale per makkara, sivellään leivälle BBQ-kastiketta (se Lidlin Hot BBQ Salsa on parasta), nostetaan bratwursti päälle ja taitetaan leipä kulmittain. Nautitaan hyvän, kylmän oluen kanssa. AAH, ollapa jo kesä!
Molemmista voi tehdä toasteja (mahtuu survomalla perusvoileipägrilliinkin) tai sandwicheja monella tavalla. Kinkku-juusto on varsinkin toastina hyvää, kuten myös punasipuli-aurajuusto. Yksi perussandwichien kuninkaista taas on tomaatti-juusto (jos saa maukkaita tomaatteja ja suhteellisen voimakkaan makuista juustoa). Puolenkilon keittiö suosittelee kokeilemaan!
1 kommentti:
Kaikki paahtoleivät sopivat hyvin toasteihin. Valitset vaan mistä viljasta pidät!!!!
Lähetä kommentti