28. helmikuuta 2007

paras toasti / sandwichleipä: Lidlin setä Samuli

Olemme jo pitkään harmitelleet sitä ettei Suomesta kovin yleisesti saa hyvää toast/sandwich-leipää. Siis sellaisia riittävän isoja viipaleita, joissa on sopiva pehmeys että ne paahdettuinakin ovat päältä rapeita mutta sisältä ihanan höttöisiä. Pågenilla oli jossain välissä 2000 -luvun alussa Sandwich King, mutta sekin katosi aika pian leipähyllyistä. Onneksi on Lidl eli liideli; siellä ei tule varsinaisesti jokapäiväisiä ruokaostoksia tehtyä (lähinnä johtuen kaupan sijainnista suhteessa keittiömme sijaintiin), mutta silloin tällöin käymme sieltä hakemassa erityisherkkuja kuten mehua, halpaa Karhua ja tätä leipää. Ja kesällä tietysti bratwursteja ja silloin tällöin BBQ Salsa-kastiketta ja...

Tätä setä Samulin "terveellisempää" leipää sekä sen sisarversiota vehnäisenä eli tuttavallisemmin pullaleipää ostimme viime kesänä ensimmäistä kertaa. Jäimme heti koukkuun! Tässä on meidän mittapuulla paras Suomesta löytämämme toasti. Ravintoarvoista en tiedä, enkä halua edes ajatella lisäaineiden määrää (hirvittää kun katsoo miten pitkiä parasta ennen -aikoja näillä tuntuu olevan). Mutta hyvää se on!

Pullaleipäversio sopii erityisen hyvin kesäisen grillijuhlan alkupalaksi: grillataan bratwurstit, paahdetaan yksi leipäviipale per makkara, sivellään leivälle BBQ-kastiketta (se Lidlin Hot BBQ Salsa on parasta), nostetaan bratwursti päälle ja taitetaan leipä kulmittain. Nautitaan hyvän, kylmän oluen kanssa. AAH, ollapa jo kesä!

Molemmista voi tehdä toasteja (mahtuu survomalla perusvoileipägrilliinkin) tai sandwicheja monella tavalla. Kinkku-juusto on varsinkin toastina hyvää, kuten myös punasipuli-aurajuusto. Yksi perussandwichien kuninkaista taas on tomaatti-juusto (jos saa maukkaita tomaatteja ja suhteellisen voimakkaan makuista juustoa). Puolenkilon keittiö suosittelee kokeilemaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki paahtoleivät sopivat hyvin toasteihin. Valitset vaan mistä viljasta pidät!!!!