4. helmikuuta 2007

Uunilohta venäläisittäin


Uunilohi valmistuu helposti ja nopeasti vaikka isommallekin porukalle. Tässä versiossa se saa venäläistä säväystä suolakurkusta, smetanasta ja hunajasta. Alkuperäinen ohje on Floran "Vie kielen" -reseptikirjasta

Venäläinen lohi
2 hengelle

n. 400g lohifileetä
1 suolakurkku
n. 2 dl smetanaa tai creme fraichea (meillä voinvälttelijöiden keittiössä yleensä Ingmanin 15% tai 5% fraichea)
2 rkl hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
sitruunapippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita creme fraicheen paloitellut suolakurkut, hunaja ja murskattu valkosipuli. Mausta sitruunapippurilla. Laita lohi uunivuokaan, mausta suolalla. Levitä fraiche-kurkkuseos fileen pintaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Tässä reseptissä nahaton lohifilee toimii parhaiten, mutta useimmiten meillä on kyllä tehty ihan nahkoineen päivineen. Ruokaa lautaselle lapioidessaan pitää vaan sitten olla vähän tarkempi ;).

Tarjoile vaikkapa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Nämä makuyhdistelmät saattavat vaikuttaa oudolta, mutta jos on koskaan maistellut suolakurkku -zakuskaa hunajan ja smetanan kanssa, tietää että hyvää on!

Juomaksi sopii vaikkapa seuraava valkoviini...

Ei kommentteja: