12. maaliskuuta 2007

Ormarine Picpoul de Pinet aka. jotkut ne vaan ei opi!

Etsiskelin katkarapupastalle viiniä, jota emme olisi vielä maistelleet ja joka olisi noin 7 € korvilla. Kaksi kiinnostavaa viiniä jäi jäljelle, tämä Ormarine jne. sekä reilun kaupan tuote Fair Hills Chardonnay. Koska pääni ilmeisesti on toisinaan umpiluuta, valitsin tämän RANSKALAISEN (mehän pidämme niistä niin valtavasti) valkoviinin...

Ormarine Picpoul de Pinet
Ranska, Alkon nro 573447, hinta 7,48 €
Viinistä Viiniin -kirjassa kuvaillaan näin:
"Miellyttävän aromaattinen, kypsän hedelmäinen tuoksu. Siitä voi erottaa muun muassa omenaa, hunajaa ja kukkia. Kuiva ja rapsakan pirteä maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Makua hallitsee tuntuva, sitrusmainen hapokkuus. Tämä kannattaa eloisaa makua terhakkaaseen, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan. Ruokasuositus: Aperitiiviksi ja vaalealihaisten kalaruokien kanssa. Myös äyriäiset."

Viini ei yksinään maistunut kuin kirpeältä ja suorastaan pahalta. Katkarapupastan kanssa se pehmeni hiukan, ja oli jopa ihan juotavaa. Myös ruokailun jälkeen sellaisenaan se toimi jokseenkin ok. Meidän makuumme kuitenkin tällä hinnalla, ja halvemmallakin, saa Alkosta paljon parempaakin tavaraa.
Ehkä nyt uskomme että alle 20 € ranskalaiset Alkon viinit kannattaa jättää sikseen :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi mikä harmi, että törmäsitte huonoon Picpoul de Pinetiin. Itse join sitä muutama päivä sitten täällä Ranskassa, ja se oli todella hyvää, kuivaa ja raikasta, sopi erinomaisesti merenantimien kera.

oliivia kirjoitti...

Anonyymi, tämä vain vahvistaa käsitystäni siitä että ranskalaiset jemmaavat kotimaassaan niitä parhaita viinejä ja lähettävät sekundan ulos muiden ryystettäväksi ;)
Mutta ehkä siis annamme tällekin toisen mahdollisuuden vielä.