17. toukokuuta 2007

Darraa Australian tapaan

Hirveenpadan kyytipojaksi nautimme siis australialaista Moondarraa. Tämä punkku havaittiin hyväksi jo pari päivää sitten, kun veimme sitä lasagnen kyytipojaksi ystäväperheen pöytään. Ensimakustelun perusteella tuumimme sen sopivan myös hirvipadalle varsin mainiosti. Ja niinhän se sopikin.

Moondarra Shiraz
Australia, Alkon nro 495267, hinta 7,98 €
Viinistä viiniin -kirjan gurut ovat tästä herkusta tätä mieltä:
"Lämminhenkinen, miellyttävä tuoksu on sinertäväsävytteinen. Siitä voi erottaa muun muassa mustikkaa ja muita mustia marjoja. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Sitä hallitsee määrätynlainen savuisuus. Pehmeät parkkihapot kantavat suutuntumaltaan pehmeää ja täyteläistä makua tasaiseen jälkimakuun. Ruokasuositus: Monikäyttöinen pasta ja lihaviini."

Viini onkin Shiraz -rypäleelle ominaisesti "sinertäväsävytteinen", ja melkein täyteläinen maultaan. Happoja on tuskin nimeksi, joten on varmasti monikäyttöinen pasta- ja lihaviini. Kokeiltu on siis ainakin lasagnen ja hirvipadan kanssa, ja molemmilla kerroilla oli oikein hyvää vaikka ruoat olivat niin erityyppisiä mauiltaan. Suosittelemme lihoille ja maukkaille pastoille! Tämä viini menee kyllä sellaisenaankin, jos haluaa makustella punaviiniä kohtuuhintaan.

Ei kommentteja: