25. toukokuuta 2007

herkkupurilaiset uusilla mausteilla

Lie joskus aiemminkin olemme todenneet hampurilaisten olevan mukavaa pikaruokaa kotonakin tehtyinä. Kotiversiot ovat tietty huomattavasti herkullisempia kuin ketjumättölöiden tarjoomukset... ja lisäksi voi keksiä vaikka minkälaisia makuyhdistelmiä!

Idea näihin taisi lähteä S-ryhmän reseptikirjasarjan kahdesta eri reseptistä, yhdistellen syntyivät nämä

Herkkupurilaiset

kana
per annos
1 kanan fileepihvi, ohut
briejuustoa
mangochutneyta

liha
per annos
n. 100 g paistijauhelihaa
pippuria
tabascoa
suolaa
worcestershirekastiketta
(muita mausteita maun mukaan)
briejuustoa
sweet chili -kastiketta

lisäksi molempiin
hampurilaissämpylöitä
salaatinlehtiä
tomaattia viipaleina
bbq-kastiketta (HP:n valmiit ovat hyviä, parasta olisi tietysti tehdä itse)

Vaivaa jauhelihasta ja mausteista kiinteä taikina. Painele nyrkillä varovasti kanafilettä hiukan litteämmäksi. Paista pihvit pannulla (tai grillaa grillissä), mausta kana molemmin puolin mustapippurilla ja suolalla. Kasaa hampurilaiset, kanalle päälle briejuustoa ja mangochutneyta, lihalle brien lisäksi sweet chiliä.
Valmiit sämpylät kannattaa lämmittää uunissa (tai jos grillaat, grillissä). Hyvä sämpyläresepti omatekoisiin kuulostaisi olevan ainakin tämä lakkarahkan postaama. Itse en ehtinyt enkä jaksanut tällä kertaa mennä ihan näin alkulähteille...

Hyvää! Itse en jaksanut syödä kuin yhden kanaversio, Paremman Puoliskon mukaan perinteisemmällä pihvilläkin mentiin oikein maukkaasti maaliin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami, pitääpä taas itsekin pian tehdä =) Päivittelen tässä linkkilistaani ja taidan lisätä tämänkin, niin muistan poiketa =) Saapi linkata takaisin jos haluaa..

Varapygmi kirjoitti...

Onko tuo mangochutney kaupan tavaraa vai oikein ite keiteltyä? Ei ole osunut hyllyssä silmään, mutta ideana makean ja etikanhapokkaan yhdistely kiinnostaa.

Worcestershire-kastike on samoista syistä jatkuvassa käytössä kastikkeissa, tulee laajuutta makuun jo teelusikallisella tai kahdella. Joskus jaloetikat (viini-, omena- tms) tekevät myös eetvarttia.

oliivia kirjoitti...

pygmi, chutney on ihan kaupan tavaraa, itse asiassa ihka ensimmäinen purkki mikä tähän keittiöön on edes ostettu! Sitä piti hommata varta vasten joku aika sitten kokkailtuun mango-broilerlasagneen. Siinäkin ruoassa on muuten hyvät makuyhdistelmät, kannattaa kokeilla!

kyllä, sweet & sour makuyhdistelmänä on makuhermoja kutkuttava!

Jaana kirjoitti...

Purilaisvariaatioita on mukava testailla. Taannoisen muuttohässäkän & bloggaustaukoni aikoihin kehittelin "pikaruokaburgerin", jonka pohjana oli eineskanahampurilainen! Paneroidun kanapihvin lisäksi tökkäsin täytteeksi paistettua halloumia, tsatsikia ja salaattia. Burgerin mukana tullutta valmiskastikepussia en käyttänyt. Oli aika hyvää :-)

Anonyymi kirjoitti...

Mangochutney oli minullekin uusi tuttavuus, mutta sopii yllättäviin juttuihin.. esm. juuri tänään piristin quacamolea sillä =)