21. toukokuuta 2007

oliivia oliivia


Polkkapossu esitteli pari päivää sitten mainion kuuloisen oliivitahnan, ja onpa samasta pääraaka-aineesta tehty herkkua äskettäin myös Pastanjauhajien keittiössä. Tässä keittiössä kun ei oliiveja voi vastustaa (ainakaan emäntä), niin hetipä tuota ensin mainittua tahnaa oli itsekin kokeiltava. Valmistus on helppoa, alkuperäinen ohje kannattaa katsastaa tuolta originaalista. Jonkin näköistä keittiökonetta tässä kyllä tarvitaan, sauvasekoitin selvisi hommasta mainiosti.

Ja miltä tämä sitten maistui? Ihanalta, mukavasti tomaattiselta mutta oliivi kuitenkin sopivan hallitsevana. Meni hyvin pikku voileipäkeksien päällä, kasviksille dippinä, sekä ruokajugurttiin sekoitettuna hiukan miedompana levitteenä tai dippinä. Herkullista, yhtä kaikki. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tässä on muuten hyvä vaihtoehto myös tapenadelle, jos epäröi anjovisten käyttöä... Tosin oman kokemukseni mukaan anjoviksia ei tapenadessa juurikaan maista.

Ei kommentteja: