12. kesäkuuta 2007

Kesän väriä pastakastikkeessa

Tämä Aura Liimataisen Kotiruokaa -kirjasta poimittu kinkku-pinaattipasta on kuulunut ykkössuosikkeihimme jo piiitkän aikaa. Jostain syystä olemme useimmiten tehneet sitä ilman alkuperäisreseptiin kuuluvaa parsakaalia. Liekö syynä ollut ensimmäisten kokkauskertojen opiskelijabudjetti, johon parsakaali oli turhan tyyristä evästä... sitten kun teki muistin eikä ohjeen mukaan niin parsakaali valikoitui jatkossakin pois :) Nyt päätimme pitkästä aikaa tehdä ihan ohjeen mukaan (tai no, melkein). Parsakaalissa ja pinaatissa on ihana syvä vihreä väri, ihan kuin koivuissa jo ulkona!

Kinkku-pinaattipasta
2 annosta (isoa)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g parsakaalia
150 g kinkkua (Korpelan savusaunapalvi on edelleen ykkönen!)
1 rkl vehnäjauhoa
n. 75 g pinaattia (pakaste)
n. 2 dl ruokakermaa
sitruunapippuria
mustapippuria
persiljaa
basilikaa
suolaa

parmesania raasteena

Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pilko huuhdeltu parsakaali nupuiksi. Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja parsakaalia pienessä öljytilkassa pannulla, kunnes parsakaali on hiukan pehmennyt. Lisää kinkkupalat ja ruskista kevyesti. Ripottele vehnäjauho sekaan ja sekoita. Lisää kerma ja pinaatti sekä mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes pinaatti on sulanut sekaan. Maista ja korjaa maut tarvittaessa.

Keitä kaveriksi pastaa, tagliatelle, penne ja spaghetti toimivat ainakin hyvin. Raasta pinnalle vielä tuoretta parmesania.

Pitkästä aikaa parsakaalilla terästettynä tämä pasta oli mukavasti eri makuista. Parsakaali maistuu ihan selvästi itseltään, ja muut maut tunnetusti pelaavat oikein hyvin yhteen. Näillä määrillä tämä ei ole edes kovin kermainen ruoka, vaan juuri sopivan pehmeä ja raikas. Nam! Tätä voisi aina syödä ihan liikaa...

8 kommenttia:

Pippuri kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta! Liimataisen kirja taitaa olla pullollaan toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Me emme ole ehtineet vielä testaamaan kuin muutamaa ohjetta, jotka ovat kylläkin olleet todella maistuvia kaikki. : )

Tusla kirjoitti...

Soppakellarissa fanitetaan myös Korpelan saunapalvikinkkua! Ihan mahtava tuote...

oliivia kirjoitti...

lime&pippuri, kyllä vain tuo kirja on meilläkin kovassa käytössä. Viime aikoina se on jäänyt vähän jalkoihin kun on tullut ostettua uusia, mutta aina vain sieltä löytyy hyviä, kokeilemattomia reseptejä!

tusla, jee! Hauska kuulla että muuallakin on löydetty tuo tuote. On muuten aika mahtavaa pizzan päällä persikan ja aurajuuston kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Onpas nätin kesäinen ruoka-annos!

Juu, mie haaveilen kans niistä isommista kannuista jne, pitänee ostaa sitten kun saan enemmän taas tuhlausrahaa :))
Ostan sellaisen hupullisen mallin varmaankin, katsoo nyt.
Tuolla Romuritarissa oli aika kehno valikoima kuitenkin tuotteita Eva Sololta, joten voi olla että joudun ensimmäistä kertaa tilaamaan jotain netin kautta :P

Miunki varmaan pitäs hankkia se Liimataisen kirja, kun useassa blogissa niitä hehkutetan:)

Ja Korpelan kinkkusuikaleet jne ovat ainuita oikeita hyviä :)

Jenni kirjoitti...

Meilläkin ollaan ihan hullaannuttu tuohon parsakaaliin, sopii niin maiosti eri pastoihin. ja kun vielä jättää sen sopivasti rapsakaksi, niin nam.

Tusla kirjoitti...

Pakko vielä hehkuttaa noista palvikinkuista. Satuin tänään käväisemään naapurikaupungin (heh, Espoo!)Citymarketissa, jossa oli Makulihan irtolihatiski. Ko. firman perinteinen palvikinkku oli myöskin aivan fantastista. Kannattaa kokeilla, jos kohdille osuu. www.makuliha.fi

Polkkapossu kirjoitti...

Parsa tosiaan kypsyy keittäessa ihan parissa minuutissa ja monet vetävätkin sen ihan mössöksi. Ja siinä olomuodossa parsaa ei voi kyllä hehkuttaa.

oliivia kirjoitti...

tosiaan, parsakaalia ei paljon kannata esikeitellä pastakastikkeisiin, menee helposti sellaiseksi veteläksi lörpöksi että HUH!
Pinaatti ja palvikinkku tuntuu olevan oikein mukavaa seuraa parsakaalille, pitänee kokeilla muissakin yhteyksissä...

tusla, kiitos kinkkuvinkistä, pidetään silmät auki kauppareissuilla!