
Tämä keksittiin ihan omasta päästä, aiempien kokemusten perusteella. Valmistukseen menee aikaa noin 20 minuuttia (paitsi tietysti jos possu on jäässä kuten meillä). Oikeasti!
Tulisen pähkinäinen possuwok
2 annosta
1 tl punaista currytahnaa
oliiviöljyä
n. 250 g possun filettä (meillä oli ulko)
2 porkkanaa
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl maapähkinävoita
1 tl sambal oelek-tahnaa tai muuta chiliä
loraus ketjap manisia (makeaa soijakastiketta)
½ kanaliemikuutio
n. 1 dl vettä
n. 125 g riisinuudeleita
Leikkaa possu ohuehkoiksi suikaleiksi. Vuole porkkanat lastuiksi juustohöylällä, leikaa sipulit pitkähköiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannussa, kuullota currytahnaa ja valkosipuleita siinä hetki. Laita tässä vaiheessa myös nuudelivesi kiehumaan. Lisää possunsuikaleet, ja hetken päästä porkkana. Kun possu on saanut väriä ja porkkanakin pikkuisen pehmennyt, lisää maapähkinävoi, ketjap manis, liemikuutio ja vesi. Lisää pannulle myös sipulit. Anna hautua sen aikaa kun nuudelit valmistuvat (yleensä noin 3 minuuttia).
Helppoa, nopeaa ja ah, niin hyvää! Kevyttä tämä kyllä ei ole, maapähkinävoissa on 59 % rasvaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti