5. heinäkuuta 2007

Kokill' oli karitsa, karitsa, karitsa...

Grillailu on ollut tänä kesänä harvinaista herkkua. Niinpä tartuin heti tilaisuuteen, kun olimme sopineet ystävien kanssa grillailuillasta ja Lidl mainosti karitsan T-luupihvejä kohtuuhintaan. Liekö mielessä kummitellut Pastanjauhajien balsamicosiirappi, kun kastikkeeksi en muuta vaihtoehtoa keksinytkään kuin balsamico-yrttikastikkeen! Vieraassa keittiössä kokkaillessa mentiin aika lailla enempi tunteella kuin reseptillä tuon kastikkeen suhteen.

Karitsaa grillissä yrttisellä balsamicosiirapilla
n. 4 annosta

2 pkt (á 350g) karitsan T-luupihvejä tai vastaava määrä muuta karitsanlihaa
suolaa
mustapippuria

2 dl balsamiviinietikkaa (punaista, kypsytettyä)
n. 5 tl sokeria
reilu ropsaus minttua
ripaus timjamia
ripaus rosmariinia
mustapippuria
(Maizena tummaa suurustetta)

Sulata liha mikäli ostat pakastettua. Ota lihat hyvissä ajoin ennen grillausta huoneenlämpöön (1 - 2 tuntia on sopiva aika).

Tee kastike. Laita ainekset suurustetta lukuun ottamatta kasariin, kiehauta ja hauduttele viitisen minuuttia. Lisää suurustetta, että saat sopivan paksun koostumuksen. Anna kastikkeen jäähtyä ja lämmitä hiukan ennen tarjoilua uudelleen.

Karitsanpihvit valmistuvat tosi nopeasti, pari kolme minuuttia puolelleen riittää hyvin. Kenellekään ei maistu purukumia muistuttava, kuiva liha... Grillauksen jälkeen nosta pihvit lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla (kevyesti). Tarjoa grillattujen kasvisten, vihersalaatin ja balsamicokastikeen kera.

Aah, miten hyvää! Balsamicokastike oli parempaa kuin olin osannut ajatellakaan. Paitsi karitsalle, se tuntui sopivan myös kasvisten sekä ihan possunfilepihvien seuraan oikein muikeasti. Maku oli mukavan hedelmäinen ja yrttinen, ja etikan terävin kärki oli taittunut mutta pientä potkua oli vielä jäljellä. Tätä tehdään kyllä vielä monta kertaa...

3 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Karittaa grillissä toimii ah, niin hyvin. Mulla on ollut joku onneton tuuri aina kun olen yrittänyt keitellä balsamicosiirappia. Jotenkin saan sen aina kärähtämään, siirappiin tulee sellainen palaneen maku. Ehkä tämä kastike onnaisia. Balsamicosiirapin puutteen korvasin Stockan valmisversiolla. Maistuu muuten ihanalta myös mansikoiden kanssa.

Polkkapossu kirjoitti...

Balsamicosiirappi on niiiiin hyvää. Parhaimmillaan vuohenjuuston kanssa, mutta toimii myös uunipunajuurten, parmesaanin, kalkkunan ja ankan kanssa. Mutta ihan täydellistä pekoniin käärityn lohen seurana.

oliivia kirjoitti...

Tusla, kiitos vinkistä, onkin jo pidemmän aikaa ollut tarkoituksena päästä kokeilemaan balsamicomansikoita!

polkkis: pekoniin kääritty lohi! Mikä mahtava ajatus... sitä pitää kyllä piakkoin kokeilla!

Balsamicosiirappi on tosiaan hyvää, ja vaikuttaisi kyllä monikäyttöiseltä kastikkeelta.