
Kesäkurpitsa oli tosiaan niin iso, etten oikein harkinnutkaan muuta kuin keittoa siitä. Ohje on tällä kertaa ihan oman pään tuotoksia.
Kesäkurpitsakeitto
8 annosta
1 valtava kesäkurpitsa (n. 1 kg?)
½ kukkakaali
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 4 - 5 dl lientä liemikuutiosta (esim. kana-, kasvis- tai valkosipuli-yrttiliemikuutio)
n. 1 dl ruokajugurttia
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
hunajaa
tuoretta basilikaa
Pilko kasvikset, kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Kun kesäkurpitsa on aavistuksen verran pehmennyt, lisää liemi. Keitä keskilämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Surauta sauvasekoittimella soseeksi. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan. Kesäkurpitsa on aika lailla miedon makuinen, joten meidän makuun ainakin mausteita sai laittaa ihan reilusti. Lisää lopuksi jugurtti, ja kuumenna keitto varovasti ettei jugurtti juoksetu.
Hyvää keittoa, ja lisukkeeksi sopii kunnon ruisleipä! Keittoa tulee kerralla helposti tosi paljon, mutta ylijäämän voi pakastaa (säilyy pitkään varsinkin jos pakastaa ilman jugurttia) annospakkauksiin ja käyttää vaikka lounaaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti