21. syyskuuta 2007

chilipaprikapasta

Vaikka olemme pääasiassa vannoutuneita lihansyöjiä, keskimäärin kerran viikkoon yritämme tehdä kasvispainotteista ruokaa, ihan vaihtelun vuoksi ja ruokavalion tasapainottamiseksi. Nykyään herkullisia kasvisreseptejä löytyykin vaikka millä mitalla, ja kasviskokkailuun painottuneita ruokablogejakin alkaa olla aika määrä.
Tämä herkulliselta kuulostanut ohje löytyi eräästä kirjakaupan alehyllystä mukaan tarttuneesta ruokakirjasta, josta ei ole tullut vielä kokeiltua yhtäkään reseptiä ennen tätä! Tässä makuyhdistelmä ja valmistustapa kuulostivat niin veikeiltä että toimeen oli tartuttava.

Pasta paahdetusta paprikasta ja chilistä
2 annosta

1 isohko punainen paprika
½ punainen chilipalko
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
20 g mantelimurskaa
3 rkl oliiviöljyä

pastaa

Halkaise paprika ja tomaatit. Laita tomaatit, paprika ja chili pellille ja paahda kuumassa uunissa grillivastuksilla (uuni n. 275 astetta) noin 15 minuuttia, kunnes paprikan kuori on hiiltynyt. Käännä tomaatit ympäri noin puolivälissä. Nosta kaikki kasvikset uunista kulhoon ja peitä se kelmulla, anna jäähtyä. Laita mantelirouhe vuorostaan pellille ja paahda sitä pari minuuttia uunissa. Vahdi ettei rouhe pääse palamaan! Kuori sitten jäähtyneistä paprikoista ja chileistä kuoret pois, poista tomaateista kuoren lisäksi myös siemenet.
Laita kaikki kastikkeen ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Voit myös porata kastikkeen sopivaksi sauvasekoittimella. Lorauta öljyä nauhana joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lämmitä kastike kattilassa ja tarkista ja korjaa maut tarvittessa. Keitä kaveriksi pastaa.

Miedohkon makuista, mutta oikein hyvää: paahdetun paprikan makeus ja mantelin pehmeys sopivat oikein hyvin yhteen!

Ei kommentteja: