29. syyskuuta 2007

karppaajan kauhu?

Tässäpä kevyttä kasvisruokaa, joka lienee kuitenkin hiilihydraatteja vältteleville aikamoinen pommi, pääaineksina kun on perunaa ja kikherneitä... Hyvä curry kuitenkin, ja osoittaa että kunnon curry toimii ilman eläinkunnan tuotteitakin! Kuten lienemme useasti todenneet, olemme vannoutuneita lihansyöjiä ;), mutta säännöllisen epäsäännöllisesti on mukava kokkailla hyviä kasvisruokiakin!
Tämä resepti on S-ryhmän reseptipokkarisarjan Paras Keittokirja osasta 8. Edulliseksikin tätä ruokaa kirjassa kehuvat, ja niinhän se onkin. Valmistus kestää kaikkineen noin 30 minuuttia, nopeammin selviää jos perunat on valmiiksi keitetty.

Kikhernecurrya perunoilla
2 annosta

1 tlk kikherneitä (valmiiksi keitettyjä)
TAI vastaava määrä kuivia kikherneitä liotettuna ja keitettynä
1 iso peruna
1 pieni sipuli
½ prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
n. ½ dl öljyä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
½ tl suolaa
½ rkl punaista chiliä jauhettuna
½ tl kurkumaa
½ dl vettä
1 rkl silputtua tuoretta korianteria
1 tl garam masalaa

ruokajugurttia tarjoiluun

Huuhtaise kikherneet lävikössä ja anna kuivua. Keitä perunat kuorineen, kuori ja leikkaa parisenttisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy keskilämmölle pannussa (tai wokissa, jos sellaisen sattuu omistamaan). Laita pannuun sipuli, tomaattimurska, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota pari minuuttia kunnes sipuli on ruskeaa muttei palanutta.
Sekoita suola, chili ja kurkua veteen ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos pannuun, sekoita ja anna kiehua 5 minuuttia.
Kaada joukkoon kikherneet, sekoita ja hauduta pari-kolme minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Sekoita varovasti joukkoon perunat ja anna hautua vielä pari minuuttia. Ripottele pinnalle lopuksi korianterisilppua ja garam masalaa. Lautasella annoksen päälle voit vielä läpsäistä ruokalusikallisen paksua ruokajugurttia tasapainottamaan makua.

Meiltä tuo korianteri jäi pois ja inkiväärikin taisi olla jauhetta, mutta eihän se menoa haitannut. Kaiken kaikkiaan hyvä kasviscurry, joskin melko tulinen. Tosin peruna ja kikherneet kaipaavatkin hiukan mausteita, ovat melko mietoja makuja yksinään...

Olisiko lukijoilla mielessä muita kasviscurryohjeita? Kokeilisimme näitä mielellään lisääkin. Muuli, odotan panosta ainakin apinakeittiön suunnalta ;)

Ei kommentteja: