9. syyskuuta 2007

katkarapu linguine

Tämän ruoan lähtökohtana oli musta linguine, jota Lidlin Italia-viikoilta piti ehdottomasti raahata kotiin. Mustekalan musteella värjätty ja kalanmakuinen pasta tuntui pyytävän seuraansa juuri katkarapuja yksinkertaisella aglio olio -tyyppisellä kastikkeella. Nopeaa ja niin hyvää!

Linguine con gamberetti
2 annosta

180 g isoja katkarapuja pakasteena
2 valkosipulinkynttä
1 tl sambal oelek-tahnaa tai tuoretta chiliä vastaavasti
oliiviöljyä
basilikaa
½ limen mehu
mustapippuria
suolaa
limeviipaleita

mustaa pastaa

Laita pasta kiehumaan ja tee sillä aikaa kastike. Huom! kastike valmistuu alta aikayksikön, eikä sitä kannata seisottaa, joten jos pastan keittoaika on pitkä, tee kastike vasta loppuvaiheessa. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Kuullota kynsiä ja chiliä oliiviöljyssä pannulla, älä ruskista! Heitä pannulle sulatetut katkaravut, purista päälle limemehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä pannulla sen verran, että katkat lämpenevät, mutta älä liian kauan ettei niistä tule purukumia. Heitä lopuksi sekaan vielä kourallinen basilikanlehtiä silputtuna ja pyöräytä sekaisin. Tarjoa heti.

Ihanan keveää mutta maukasta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköistä, hyvä kuva!
Mustaan pastaan on kyllä tartuttava, kun kohdalle osuu.

Jenni kirjoitti...

Tulee ihan lapsuuden lempikarkki, lakritsinauhat mieleen tuosta mustasta linguinesta :D
Pakkohan tuota on joskus kokeilal, että pääsee mielikuvistaan eroon, nyt on päässä lähinnä ihmetys siitä, että miten lakritsi ja katkaravut toimii yhteen... ;D

Jenni (Suolaa&Pippuria)

oliivia kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!

Suosittelen kyllä, kannattaa kokeilla mustaa pastaa jos käsiinsä saa.

Aurinkotuuli kirjoitti...

Vitsit, tuo musta pasta on kyllä upean näköistä!! On pitänyt joskus kokeilla, mutta ei ole vielä löytynyt mistään.