14. syyskuuta 2007

keveän raikas kesäkurpitsapasta

Vaikka talvi jo yrittää tehdä tuloaan (vielä ei onneksi ole sentään tarvinnut auton ikkunoita aamulla raapia!), niin kesää voi jatkaa ainakin ruokapöydässä. Siihen sopii vaikkapa tämä KESÄkurpitsapasta. Varsinainen kasvubuumi taitaa jo olla aavistuksen takanapäin, mutta ilmeisesti näitä tuli tänä vuonna yli oman tarpeen melkein kaikille joiden kasvimaille tätä herkkua oli laitettu kasvamaan. Meillähän kasvimaan antimet tulevat lähinnä muiden kasvattamina pöytään, tälläkin kertaa kyseessä oli anopin viljelmiltä haettu kurpitsa.

Idean pastaan sain Lakkarahkalta, joka oli jossain vaiheessa kesää ohjeistanut herkullisen näköisen ja kuuloisen pastasalaatin tekoon. Koska kesä jo oikeasti on kääntynyt lämpötilojen puolesta syksyksi, versioin samoista lähtökohdista lämpimän pastakastikkeen ja lisäsin vähän kurkumaa väriä antamaan. Reseptin alkuidean voitte siis tarkastaa tuolta rahkakeittiön puolelta, tämä päätyi kuitenkin ihan omaksi versiokseen!

Kesäkurpitsapasta
2 annosta

1 pienehkö kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 punasipuli
½ tl kurkumaa
1 rkl tomaattien säilöntäöljyä
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (silputtuna)
2 dl ruokakermaa
loraus valkoista balsamicoa
suolaa
pippuria
(Maizena vaaleaa suurustetta)
(tuoretta basilikaa)
(paahdettuja pinjansiemeniä)

pastaa


Viipaloi kesäkurpitsa, valkosipuli ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Puolita kesäkurpitsaviipaleet tai leikkaa suikaleiksi, kesäkurpitsan koosta riippuen.
Laita pastavesi kiehumaan ja valmista pastan valmistuessa kastike. Lämmitä tomaattien öljyä paistinpannulla, kuullota siinä ensin hetken aikaa kurkumaa ja sitten myös sipuli- ja valkosipuliviipaleita. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kuullota pieni hetki. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää Maizena -suurustetta jos haluat paksumman koostumuksen ja kiehauta uudelleen kunnes kastike saostuu. Ota levyltä ja lisää tomaatit ja mausteet. Maista ja korjaa maut tarvittaessa.
Tarjoile pastan kanssa. Kesäkurpitsan pitäisi olla jonkin verran puruvastusta tarjoavaa vielä tässä vaiheessa, älä siis keitä mössöksi!

Pasta oli niin herkullista, että alkuperäistä salaattireseptiäkin on piakkoin kokeiltava. Hyvää kasvisruokaa, ja bonuspisteitähän aina tippuu nopeudesta! Siksi tämä on mainio arkiruoka.

Ei kommentteja: