2. syyskuuta 2007

vaahtokarkista tulee paahtokarkki

Vaahtokarkkien paahtaminen lienee anglomaissa aika perinteistä BBQ-asiaa. Traditionaaliset ohjeet löytyvät vaikkapa täältä. Apuvälineitäkin moiseen touhuun on tarjolla, hmm... Syksyn tultua iski yhtäkkinen himo juoda lämmintä kaakaota jossa on päällä vaahtokarkkia, nam! Kaakaokin oli hyvää, mutta ei se ihan vedä vertoja näille grillatuille herkuille. Koska avotulen teko on jostain kumman syystä edelleen kiellettyä kerrostalossamme, jouduin huijaamaan vähän. Lopputulos on kuitenkin yllättävän hyvä.

Paahtokarkit
vaahtokarkkeja
ruokaöljyä
foliota

Voitele folion pala öljyllä, asettele vaahtokarkit foliolle. Grillaa 225-asteisessa uunissa grillivastuksilla ritilän päällä 2-5 min. uunin tehosta riippuen. Kun karkit ovat saaneet väriä, ota pois ja anna jäähtyä hetken aikaa. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa grillattujen tai tuoreiden hedelmien kuten persikoiden tai nektariinien kera. Ihanan makeaa, ja tahmaista! Kuori on rapea ja sisus venyvä ja pehmeä.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Todellakin, ihanan rapeaa ja tahmeaa!
Mukavan sosiaalinen apuväline vaahtokarkkien paahtamiseen, niin seurustelun kuin naapureidenkin kannalta, on kynttilä. Avotuli sekin, vaan sallittu ja vielä aika söpö, sanoisin. Itse olen käyttänyt hetken aikaa liotettuja puisia varrastikkuja, joiden päässä karkkia on sitten pyöritelty.

oliivia kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä, en ole tullut ajatelleeksi ollenkaan tuota kynttilällä kypsennystä!

Tusla kirjoitti...

Meillä tähän hommaan tuli joskus testattua kaasuhellan liekkiä... koko porukka vaan hellan ympärille, ihan kuin nuotiotulilla.