23. lokakuuta 2007

kasviksia vokkiin

Helppo ja nopea arkiruoka joka on loputtomasti muunneltavissa jääkaapin sisällön mukaan: wokit eri muodoissaan esiintyvät meidän arkimenuussa tuon tuostakin. Tällä kertaa menimme ihan kasvislinjalla, kastike syntyi helposti maapähkinävoista ja chilitahnasta. Kokeilkaa hyvät ihmiset maapähkinävoista tehtäviä kastikkeita wokkeihin tai kanan ja riisin kanssa! Oman maun mukaan sekaan voi voin lisäksi sujauttaa valkosipulia, chiliä jossain muodossa, inkivääriä, kanalientä ja / tai kookosmaitoa sekä ripauksen suolaa ja vielä pienemmän ripauksen sokeria. Voi on aina voita, niin maapähkinävoikin, mutta ei sitä koko purkkia tarvitse yhteen kastikkeeseen hölvätä! Takaamme että pähkinäkastike vie kielen mennessään.

Chili-pähkinäinen kasviswok
2 annosta

kasviksia oman maun mukaan, esim:
1 punasipuli puolitettuna ja viipaloituna
parsakaalia, kukinnot eroteltuina
2 porkkanaa esim. juustohöylällä viipaloituna
1 paprika suikaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna

2 rkl maapähkinävoita
1 tl sambal oelek -tahnaa tai muuta chiliä
loraus vettä
1/4 kanaliemikuutio
liraus hunajaa
inkivääriä
suolaa
soijaa

riisinuudeleita

Kuullota / wokkaa kasviksia hetken aikaa pannulla. Lisää mausteet ja maapähkinävoi, anna pehmetä ja maustua hetken aikaa. Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan. Tarjoile välittömästi.

Melkein terveellistäkin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka - täytyy kertoa, että tästä tuli meille yksi vakiomuonituksista, kun halutaan nopeasti hyvää ja terveellistä nopeasti - kiitos siitä!

terv.
Artisoakka

oliivia kirjoitti...

Artisoakka, kiitos kommentista -kiva kuulla että tekin olette tykänneet! Meilläkin mennään usein arkena tällä linjalla kun halutaan nopeaa hyvää ja kasviksista.