13. marraskuuta 2007

Jamie taitaa kasviksetkin

Joko huolestuitte? Kun meillä ei noin viikkoon postattukaan mitään Jamien valmistamaa? Ei huolta lain, kyllä Oliverin Ohjeet vielä voikeittiössäkin maistuvat hyvältä. Tällä erää tehtiin pihville kaveria muhevasta juurespaistoksesta Punajuurilohkoja, valkosipulia, oreganoa, balsamicoa... Mmmm...

Uunipunajuuret balsamicolla ja oreganolla
4 annosta

3 keskikokoista punajuurta
3-6 valkosipulinkynttä litistettynä
½ rkl oliiviöljyä
½ rkl balsamicoa
oreganoa
mustapippuria
suolaa

Pese ja paloittele punajuuret. Repäise foliosta isohko arkki, nosta punajuuret ja valkosipulit sen keskelle ja muotoile avoimeksi pussiksi. Ripottele päälle oreganoa ja mausteet, lorauta vielä hiukan oliiviöljyä ja balsamicoa. Sulje nyytti ja kypsennä 225 -asteisessa uunissa 20-30 min.
Nauti herkullisista tuoksuista ja mauista...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Höh, Pastanjauhajat laittoivat blogiinsa RSS-feedin, täällä ei edes kommenttiani julkaistu. =p

loviisa kirjoitti...

Tänään vasta ekaa kertaa ihan ajan kanssa selailin tätä teidän blogia... Ihana, ihania ruokia, nälkäisenä sai suupieliä pyyhkiä ;) Hyvä ruoka on yksi elämän ihanimpia asioita, makean perään en ole niinkään enkä oikein leipomista hallitse, mutta ihana kunnon ruoka....

Tätä punajuurilisäkettä kokeilin tänään, hirvenfileepihvin kaverina, pippurikastiketta ja pannulla paistettuja valkosipuliperunoita, kaalisalaattia (arkisen kuuloista, mutta kreikkalaisen keittokirjan ohjeella tosihyvää). Eipä ateria paljoa voisi enää paremmaksi tulla! Punajuurta muuten tuleekin ihan liian vähän hyödynnettyä, on halpaa kuin mikä ja hyvää, tässä ohjeessa vielä isona plussana helppous!

oliivia kirjoitti...

Anonyymi, nyt täytyy sanoa että putosin kärryiltä? Meinaatko sitä ettei kommenttisi heti ilmestynyt blogiimme? Meillä on toistaiseksi kommenttien valvonta käytössä joten kaikki kommentit julkaistaan aina sitä mukaa kun ehdimme itse täällä käymään ;)

Loviisa, kiitoksia kommentoinnista, olemme täällä voikeittiössä aivan samaa mieltä hyvästä ruoasta kuin sinä!
Ja helppous ruoanlaitossa on aina plussaa, kunhan se ei tapahdu lopputuloksen herkullisuuden kustannuksella!

Anonyymi kirjoitti...

Juu kyllä huomasin tuon että viestit moderoidaan, mutta sitä ei tullut näkyviin. Kirjoitin siihen kuharulla-postaukseen.
Eli edelleen toiveena saada RSS-feed käyttöön jotta blogin päivitysten seuraaminen oli mahdollisimman helppoa.
Nyt "voi" on valunut suosikit-kansion pohjalle, kun taas kaikki vuodatuksen ruokablogit ja pastanjauhajat saan käsiini suoraan selaimen yläreunan listasta.

oliivia kirjoitti...

anonyymi, kiitos että palasit selventämään! Valitettavasti alkuperäinen kommenttisi on hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen, en nimittäin ole hylännyt tähän mennessä vielä yhtään ainokaista kommenttia...
Mutta kiitos tosiaan että jaksoit pyytää vielä uudelleen, korjaan asian saman tien :)

Toivottavasti jaksat nyt palata voikeittiönkin pariin!

Matleena kirjoitti...

Moi! Olit kommentoinut Cebicin blogissa niistä Jamien kirjoista. Mulla on se Alastoman kokin onnenpäivät, mutta en ole päässyt oikein vauhtiin sen kanssa. Mitä reseptejä olet siitä kokeillut ja hyväksi havainnut?
Ehkä tässä blogissakin on niitä reseptejä esitelty, mutta pääsen itse helpommalla, kun kysyn tätä sulta suoraan. :D

cebic kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa!

Kiva että olette tykänneet, mie en ole vielä kertaakaan testannut Jamien ohjeita... Olisi varmaan nyt aika, kun vihdoinkin omassa hyllyssä on pari Jamien kirjaa. Meinasin kyllä hankkia ne loputkin. Kokkauskirjoja ei näköjään voi koskaan olla liikaa...

oliivia kirjoitti...

Cebic, niinhän se on että aina sitä hyllyyn yksi uusi kokkauskirja mahtuu ;)

matleena, ainakin näitä on kokeiltu (järjestyksessä kirjassa esiintymisen mukaan):
Newcastle Brown Ale -lihapata ja mykyt
Uunissa paistettua turskaa, avokadoa, katkarapuja, kermaa ja juustoa
Uuniturskaa, kirsikkatomaatteja, basilikaa ja mozzarellaa ja uunipaprikat kirsikkatomaateilla ja basilikalla
Spagettia, salamia, fenkolia ja tomaatteja

Lisää kokeiltuja reseptejä tuosta kirjasta löytyy ainakin Lime&Pippurilta. Siellä on kokeiltu ansiokkaasti varsinkin leipiä tuosta kirjasta.

Kaikki mitä itse olemme kokeilleet ovat olleet helppoja ja herkullisia ruokia!

nala kirjoitti...

Sarjassamme tyhmä kysymys... Punajuuria ei siis kuorita vai?

oliivia kirjoitti...

nala, ei ollenkaan tyhmä kysymys!
Luulenpa että taisin vain tarmokkaasti pestä niitä, eli en kuorinut. Voinee ne kuoriakin halutessaan (ja jos kuori on oikein paksu).