11. toukokuuta 2008

sinappihuntuinen kana

Kuva ei tee lainkaan oikeutta tälle herkulliselle ruoalle... Siinä sen taas näkee kun yrittää itse ottaa kuvia eikä jätä hommaa sille joka sen varsinaisesti paremmin hallitsee. Postauksemme ovat viime aikoina olleet kalapainotteisia, mutta on meillä muutakin syöty. Nopeat ja näppärät -ruokakirjasesta löytyi tämäkin herkku, jossa kanaa kylvetetään sinapi ja hunajan ihanassa seoksessa... On helppoa ja ah niin hyvää!

Kanan koipireisi -palat alkavat olla nykyään aika aliarvostettua osaa kanasta kaikkien valmismarinoitujen suikaleiden ja pihvien rinnalla. Niin ainakin hinnoista päätellen. Ihan turhaan, sillä maukkainta lihaahan kanasta (tarkoitan siis tietysti broileria, aitoa kanaa en ole vieläkään saanut käsiini) saa juuri jalasta. Nahka suojaa lihaa ja pitää sen mehevänä. Jos välttelee rasvaa niin nahan voi hyvinkin jättää syömättä. Tämän reseptin lisäksi tuloillaan on toinenkin herkku jossa kanankoipia uunitellaan, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

Sinapilla maustettua kanaa
2 annosta

2 isoa kanan / broilerin koipireittä (tai muuta kanan osaa, nahkoineen)
2 rkl sulatettua voita
2 rkl dijonsinappia (meillä oli 1 rkl tavallista ja 1 rkl karkeaa)
1 rkl sitruunamehua
½ rkl fariinisokeria tai vastaavasti hunajaa
½ tl paprikajauhetta
2 rkl unikonsiemeniä

pastaa

Asettele kanat vierekkäin isoon uunivuokaan. Sekoita voi, sinappi, sitruunamehu, sokeri / hunaja ja paprika pienessä kulhossa ja mausta vielä maun mukaan suolalla ja pippurilla. Voitele seoksella kanojen pintaosia ja paista 200 -asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ota vuoka uunista, käännä kanat varovasti pihdeillä ja voitele kanan toinen puoli lopulla sinappiseoksella. Ripottele pintaan unikonsiemeniä ja paista vielä 15 minuuttia.

Keitä samalla pastaa lisukkeeksi, valuta ja annostele lautasille. Nosta pastan päälle kananpala ja kastiketta vuoasta. Tarjoa heti.

8 kommenttia:

Liina kirjoitti...

saatoitte just pelastaa meidän maanantain ja koko viikon.

kiitos <3

oliivia kirjoitti...

Hienoa! Niinhän siinä monesti käy että kun pää lyö tyhjää niin food bloggers to the rescue!

Anonyymi kirjoitti...

Tämäpä kuulostaa ihastuttavalta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja kiitos mukavista sivuistasi! Kanaa saa Helsingissä mm. Wotkinin tehtaanmyymälästä. Vähän kyllä petyin, ei antanut keitinliemelle niin vahvaa makua kuin silloin "ennenvanhaan" nuorena kokkaajana. Sanoo uusi eläkeläinen.

oliivia kirjoitti...

Moikka anonyymi eläkeläinen,
kiitos vinkistä, olen kaipaillut aitoa kanaa jo kauemminkin. Pitää tehdä ekskursio Wotkinille, sieltä taitaisi saada kaikenlaisia herkkuja!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä en oo hampaita päässy upottaan kanaan mutta tuoksu on aivan älytön!

Kris & Tony kirjoitti...

Kokeilin tätä noin kuukausi sitten! Aivan älyttömän hyvä ohje! En yleensä edes syö kanaa - tällä sinappihunnulla valmistettuna aion kyllä syödä jatkossakin =)

Kiitos, ihan mahtavaa! =)

oliivia kirjoitti...

Kiitokset tuoreista kommenteista, kivaa että olette tykänneet reseptistä!