9. syyskuuta 2008

kaalicannellonit

Kiitokset vielä viimeisestä kaikille paikalla olleille, oli oikein hauska tavata teitä ruokabloggaajia ja muuten vaan asiasta innostuneita!

Tapaamisesta saimmekin sopivasti energiaa postailla jo pitkältä aikaa kertyneitä kokkailukokemuksia. Kunhan ehdimme, valmistamme ja postaamme jopa kaksi miitin suosikkiamme omien muistiinpanojen pohjalta ;) saas nähdä mikä soppa niistä syntyy.

Tämä ruman näköinen tuubi on ulkonäköään huomattavasti herkullisempaa kasvispainotteista ruokaa. Jamien kotona -opus on pitkin kevättä ollut kovassa käytössä, sieltä tämäkin resepti löytyi. Emme olleet koskaan aiemmin tehneet cannelloneja millään täytteellä -jotenkin noiden pastaputkiloiden täyttäminen tuntui niin turhalta siperrykseltä kun lasagnea saa vähemmälläkin vaivalla... Nyt innostuimme kuitenkin kokeilemaan, ajattelin nimittäin seurata vinkkiä täytteen pursottamisesta putkiloihin pakastepussin avulla!

Jamien uskomaton uunivuokacannelloni parsa- ja kukkakaalista
4-6 annosta

suolaa
mustapippuria
500 g parsakaalia pestynä ja pilkottuna (voit käyttää varsiakin)
500g kukkakaalia, pestynä ja pilkottuna
oliiviöljyä
7 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
timjamia (mieluiten tuoretta)
25 g sardellia (ei mene pilalle vaikka käyttäisit anjovista)
2-3 pientä kuivattua chilipalkoa murusteltuina
5 dl paseerattua tomaattia
hyvää punaviinietikkaa
5 dl creme fraichea
200 g vastaraastettua parmesania
16 cannelloniputkea
tuoretta basilikaa
200g hyvää mozzarellaa
kourallinen rucolaa
1 sitruuna

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Kuumenna iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehuvaksi, laita kaalit kattilaan. Keitä noin 5-6 minuuttia tai kunnes kaalit ovat kypsiä. Valuta, säästäen keitinliemi.
Lorauta kuumalle isolle paistinpannulle öljyä ja lisää valkosipuli. Paista muutamia sekunteja, lisää sitten timjami, sardellit tai anjovikset, niiden öljy ja chilit. Paista taas muutama sekutnti, lisää sitten kaalit ja noin 4 rkl keitinlientä. Sekoita ja laita kansi päälle. Kypsennä kansi raollaan hiljalleen noin 15-20 minuuttia, hämmentäen silloin tällöin. Ota viimeisen viiden minuutin ajaksi kansi pois, jotta neste pääsee haihtumaan. Muusaa kaalit esim. perunanuijalla tai vastaavalla. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Ota seos pois liedeltä, maista ja mausta jos on tarpeen. Levitä seos pellille jäähtymään. Sillävälin ota uunivuoka, kaada sinne paseerattu tomaatti ja mausta suolalla ja lorauksella punaviinietikkaa.
Tee sitten maailman helpoin ja nopein "valkokastike": sekoita puolet parmesanista fraichen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja ohenna hiukan kaalien keitinliemellä.
Lusikoi jäähtynyt kaalimössö pakastinpussiin, leikkaa kulma auki ja pursota cannelloniputkiin. Voit täyttää putket myös lusikalla tai pursotinpussin avulla. Laita täytetyt putket yhteen kerrokseen tomaattikastikkeen päälle. Ripottele putkien päälle basilikanlehdet ja lusikoi valkokastike pinnalle. Ripottele loput parmesanraasteesta ja revi mozzarella vuokaan päällimmäiseksi. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kuplahtelevaa ja kullankeltaista.
Huuhtaise rucola, purista päälle sitruunan mehu ja hiukan oliiviöljyä. Tarjoa cannellonivuoka rucolan ja rapeakuorisen leivän kera.

Huh. Nyt kun kirjoitin reseptin, piti ihan muistella että oliko se tosiaan noin monimutkaista? Kaipa se oli, luulen kyllä että oikaisin vähän mutkissa enkä esim. jäähdyttänyt seosta minkään pellin päällä... Ja taisinpa tehdä koko kastikkeen alusta loppuun samassa kattilassa.

Hyvää tämä kuitenkin oli, ehdottomasti vaivan arvoista.

15 kommenttia:

Liina kirjoitti...

oj då. pakko kokeilla. rakastan kaalia.

kiitos oikaisuvinkeistä :D

oliivia kirjoitti...

kokeile kokeile!
Keittiössähän oikaistaan aina kun mahdollista ;) Jos se ei vaikuta makuun, that is.

Vieläkin helpompi versio on tietysti syödä kaalimössö sellaisenaan pastan kanssa. Se ei kyllä ole ihan niin hyvää kun puuttuu tuo juusto-aspekti melkein kokonaan.

Merituuli kirjoitti...

oli kyllä tosi kiva nähdä teitä! suklaakakkunne oli ihan uskomattoman hyvää...! siihen tarvitaan kyllä isompi poppoo syömään, oli aika tuhtia tavaraa. onko ohjetta tulossa?

pursotinpussi voisi tosiaan helpottaa hommaa. ei se lusikallakaan nyt vaikeaa ole, mutta aika hidasta.

oliivia kirjoitti...

Hyppis, samoin, oli tosiaan kiva nähdä!

Suklaakakku on jo vaaaaanhaa asiaa, repsetti löytyy täältä.
Sen verran muokkasin tällä kertaa, että kreemissä oli vain (hih, "vain") 200 g voita. Minusta oli parempaa vähemmällä voilla. Ja koska voi oli vähäsuolaista, ei suolatonta, en lisännyt kreemiin suolaa ollenkaan.

Anna kirjoitti...

Just eilen illalla selailin taas juuri tätä kirjaa ja merkkasin juuri tämän ohjeen kokeiltaviin! Mahtavaa että tekin ootte nyt kokeilleet ohjetta, ja tiedän että kaikki väsäily on Jamien hehkutuksen arvoista :)

Merituuli kirjoitti...

no nyt kävin kurkistelemassa ohjeistusta. aika työläältä näytti, mutta kyllä se oli sen arvoista. valtavan hyvää! pakkohan tuo on tehdä jolloinkin, kun isomman köörin saa kootuksi kokoon.

Rosmariini kirjoitti...

Piti vielä tulla tännekin moikkaamaan ja kiittelemään. Oli niin mahdottoman mukavaa viimeinkin tavata.

Mietin täällä kuumeisesti sopivaa tekosyytä tuon suklaakakun leipomiseen. :) Kenelläkään ei ole nyt hetkeen synttäreitäkään, mutta jospa syksy tarjoaisi muunlaista juhlanaihetta jossain vaiheessa.

Polkkapossu kirjoitti...

Miten ihmeessä on mahdollista, etten syönyt suklaakakkuanne?! Syvää harmitusta.

Rauna kirjoitti...

Pakko kai ostaa se kirja, tuo kuulostaa niin hyvältä. Lähes kaikki muut Jamien kirjat on jo hyllyssä. Ehkä sen saisi kirjamessuilta lokakuussa. Paras keksintö sitten pyörän oli yhdistää kirjat ja ruoka samaan messuun, mutta aika ei vain tahdo riittää (eikä rahat). Onneksi blogeista löytyy mainioita reseptejä.

oliivia kirjoitti...

anna, se on hauskaa miten useinkin käy niin että itse on juuri katsellut jotain ohjetta "sillä silmällä" ja kohta joku blogituttu postaakin sen :)

hyppis, on se kaakku tosiaan pikkuisen työläs, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Voin myös paljasta että kun sen on itse tehnyt, sitä ei jaksa syödä niin paljoa ;)

Rosmis, ainahan suklaakakulle joku hyvä tekosyy löytyy!

Polkkis, höh, tosiaan! Kaakku on nimittäin kyllä maistamisen arvoista. En muistanut mainostaa että olisit voinut maistaa kakkoseksi jäänyttä suklaahaaste-ehdokasta ;) nimim. ei meille mitään traumaa jäänyt.

Rauna, suosittelen kyllä tuota Jamien kirjaa, siinä on ihan erilaisia reseptejä kuin aiemmissa kirjoissa. Ruoka ja kirjat samoilla messuilla? Kerro lisää!!

Rauna kirjoitti...

23.-26.10. on Helsingissä kirjamessut. Samalla messulipulla pääsee Viini, ruoka & hyvä elämä -messuille. Messut ovat syksyn kohokohta ja mielestäni ehdottomasti matkan arvoinen pidemmän matkan päästäkin. Messuilla on kaikki uutuudet, erilaisia tapahtumia ja niiiiin mahtavia tarjouksia. Viime kerralla säästin syksyn kirjarahat messuja varten ja ostin sitten kirjoja ja keittiötarvikkeita 300 eurolla (hui! mutta ne oli oikeasti varmaankin 500 euron arvoisia).

Kirjoitan joka vuosi kalenteriini tämän hyvissä ajoin, jotta en buukkaa liikaa muuta ohjelmaa, ja hankin nykyään aina messulipun, jolla pääsee joka päivä paikalle.

Turussa oli joku vastaava tapahtuma myös tässä syksyllä.

oliivia kirjoitti...

Kiitos Rauna!
Onneksi voikeittiö sijaitsee sopivasti lähellä Helsinkiä jotta pääsemme ihan kätevästi messuilla käväisemään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin vaikuttaa mahtavalta. Pistän heti to do -listalle!

Anonyymi kirjoitti...

Siis saakos noita pastaputkeja ihan lähimarketista?

oliivia kirjoitti...

anonyymi, kyllä noita putkiloita myydään useimmissa marketeissa, en mene lupaamaan että ihan joka paikassa, mutta aika peruslähikaupoista meillä niitä on ostettu. Siellä ne yleensä majailee lasagnelevyjen vieressä pastahyllyssä.