Sattuneesta syystä kaikki viimeaikaiset uutuuskokkailut on käristelty grillissä :)
Tässä mainio lisäkekokeilu, jonka saimme vinkkinä Pastanjauhajilta. Bataattitornit ovat helppo ja makoisa lisuke oikeastaan mille vain grilliruoalle. Koska kesä alkoi vasta äskettäin, näiden nyyttien esipaistelu tehtiin sisällä pannulla.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin:
tarvitaan
bataatteja
savujuustoa viipaleina (esim. Kippari)
suolaa
mustapippuria
(öljyä)
foliota
Viipaloi bataatit ja tarvittaessa juusto. Revi foliosta n. 10x10cm neliöitä. Esipaista bataattiviipaleita (grillissä tai pannulla), kunnes ovat saaneet molemmin puolin kauniit raidat. Kasaa bataatti- ja juustoviipaleista folion päälle torni, mausta välit pippurilla ja suolalla, sulje folio tiukasti nyytiksi. Kypsennä grillissä vielä n. 10-20 minuuttia, riippuen esikypsennyksen tehokkuudesta ja halutusta lopputuloksesta. Avaa nyytit varovasti ja nauti.
Mainio sekoitus bataatin makeahkoa makua ja savujuuston suolaisuutta.
Tässä mainio lisäkekokeilu, jonka saimme vinkkinä Pastanjauhajilta. Bataattitornit ovat helppo ja makoisa lisuke oikeastaan mille vain grilliruoalle. Koska kesä alkoi vasta äskettäin, näiden nyyttien esipaistelu tehtiin sisällä pannulla.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin:
tarvitaan
bataatteja
savujuustoa viipaleina (esim. Kippari)
suolaa
mustapippuria
(öljyä)
foliota
Viipaloi bataatit ja tarvittaessa juusto. Revi foliosta n. 10x10cm neliöitä. Esipaista bataattiviipaleita (grillissä tai pannulla), kunnes ovat saaneet molemmin puolin kauniit raidat. Kasaa bataatti- ja juustoviipaleista folion päälle torni, mausta välit pippurilla ja suolalla, sulje folio tiukasti nyytiksi. Kypsennä grillissä vielä n. 10-20 minuuttia, riippuen esikypsennyksen tehokkuudesta ja halutusta lopputuloksesta. Avaa nyytit varovasti ja nauti.
Mainio sekoitus bataatin makeahkoa makua ja savujuuston suolaisuutta.
5 kommenttia:
ihan varmasti on hyvää! savujuusto on niin mainion makuista ja bataatin kanssa yhdistettynä varmaan huiman hyvää. kiitos vinkkauksesta!
näitä voisikin kokeilla. Bataattia ei meillä käytetä oikeastaan koskaan, enkä edes tiedä, miksi bataatti-parat ovat jääneet niin paitsioon.
Kokeilin ja oli hyväääää!! Kiitti hyvästä ohjeesta, eipä olis itselle tullut mieleen yhdistää savujuustoa ja bataattia! Mari
Hyppis, kuten taisittekin jo ehtiä itse toteamaan, hyvää tämä on!
Dea, bataattia kannattaa kyllä kokeilla, tämän lisäksi vaikkapa sosekeitossa ja tonnikala-bataattivuoassa (joka on törkeän hyvä arkiruoka)
Mari, kiva että maistui. Ei meillekään tullut tämä itselle mieleen, kunhan Pastanjauhajilta peesailtiin. Mutta tätä vartenhan näitä blogeja pidetään, että mahti-ideat pääsee kiertoon!
Nää on varmaan NIIIIIN hyviä. Olen savujuustoaddikti ja bataatin makeus taatusti sopii sen kanssa kuin nenä päähän!!
Lähetä kommentti