Kesä melkein meni jo, mutta viikonlopuksi sentään lupaillaan vielä jokseenkin kohtalaista säätä. Sitä harvinaisen epätodennäköistä sattumusta varten, että joku tänne vielä nykyään eksyy (emmehän mekään kovin usein näköjään), postaankin nyt tiivistettynä kesän parhaat reseptit. Osa niistä on grillitavaraa mutta todistetusti varsin toimivasti uunissakin valmistuvia - keväällä ostamamme grilli kun oli epäkunnossa juuri pahimmoilleen loma- ja grillausaikaan.
Tässäpä siis tiivistetty listaus muualta löydettyjä ja loistaviksi havaittuja ruokia:
Kanaleipä Pastanjauhajien tapaan: originaaliresepti Weberin grillauskirjasta. Kypsensimme kokonaisen broilerin -uunissa, koska grillistä loppui hönkä yllättäen- alusta asti ja riivimme sen leivän väliin soossin ja coleslaw'n kanssa. Tämä oli ehdottomasti kaikista kesän ruoista paras. Tehkää tätä, uunissa tai grillissä, älkääkä jättäkö coleslaw'ta ja soosia väliin! Ei se jauhantapaja turhaan tätä kutsu maailman parhaaksi kanaleiväksi.
Kesäkurpitsavuoka, Siskot kokkaa -Nellen tyyliin. Tämä oli NIIN valtavan hyvää, että sitä piti tehdä kolmen viikon sisällä kahteen kertaan. Ja ostaa ainekset nimenomaan tätä varten, vaikka alkuperäinen idea onkin kehitetty tähteiden käyttämiseksi... Kiitokset vaan siskoskeittiön suunnalle, tämä on ai-van loistavaa! Tätä on tarjottu kaksille vieraillekin ja kaikki ovat ihastuneina syöneet enemmän kuin aikoivatkaan.
Voittamaton voileipäkakku Apinakeittiöstä on testattu nyt jo kolmissa juhlissa (kerran savulohi- ja kaksikertaa palvikinkkuversiona). Tästä ei voi sanoa muuta kuin että se on nimensä veroinen. Kannattaa kokeilla, muunneltavissa vaikka minkälaiseksi versioksi, ja melkoisen helppo tehdä (varsinkin jos omistaa monitoimikoneen). Tätä syödessä joutuu aina pohtimaan, miksei voileipäkakkuja tule tehtyä useammin.
Jamien Salmon en croute joka löytyy Pillen Nami-Nami -blogista ja Jamien Ministry of Food- kirjasta. Helppo ja todella herkullinen lohiruoka, joka toimii hyvin esim. myöhäisenä kevyenä illallisena vihersalaatin kanssa.
Jamien mansikka-halloumisalaatti jonka itse bongasin Jamie at Home -kirjasta, mutta joka löytyy siis myös miehen webbisivuilta. Tästä oli itse asiassa kuvakin, mutta se on niin ruma että katselkaa mieluummin tuota Jamien sivuilla olevaa kuvaa, ei mene hyvä salaatti pilalle. Hyvää tämä nimittäin oli, halloumin ja ilmakuivatun kinkun suolaisuus ja mansikan kirpeä makeus pelaavat mainiosti yhteen.
Näiden lisäksi myös useampia eri versioita burgereista: possun jauhelihasta ananasrenkaalla höystettynä, karitsan jauhelihasta fetajuustolla, naudanjauhelihasta joka maustetiin sinapilla ja murskatuilla voileipäkekseillä (Jamien Ministry of Foodista "A Cracking Burger"), naudanjauhelihasta maustettuna tuoreella basilikalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla kasattuna focaccian väliin. Burgereitakinhan voi tehdä melkein mistä vain ja millä mausteilla vain. Grillattuna oiva vinkki näyttäisi olevan pihvien pitäminen jääkaapissa reilusti ennen grillausta, ja niiden ottaminen sieltä suoraan grilliin: ainakin meidän mielestä pysyivät mehevämpinä näin.
Juomaosastolla löytyy pari meille kolahtanutta huippuvinkkiä, valkoviinejä molemmat:
Steinschaden Grüner Veltiner ja Torres Gran Viña Sol. Erinomaisia valkoviinejä kesäisille ruoille tai sellaisenaan ilmoista nautiskeluun. Ahaa-elämyksenä älysimme myös, että Alkon sivuilta voi nykyään kätevästi tarkastaa viinien saatavuuden eri alueiden myymälöissä. Eli ei tarvitse mennä Alkon hyllylle harmittelemaan kun sitä huolella valitsemaasi viiniä ei löydykään, vaan voi jo kotona tarkistaa tilanteen ja tehdä valinnat sitten sen mukaan.
Muutamia kuviakin tuli otettua ruoista, niistä lisää sitten seuraavissa postauksissa. Nautitaan nyt kesäisistä säistä!
Tässäpä siis tiivistetty listaus muualta löydettyjä ja loistaviksi havaittuja ruokia:
Kanaleipä Pastanjauhajien tapaan: originaaliresepti Weberin grillauskirjasta. Kypsensimme kokonaisen broilerin -uunissa, koska grillistä loppui hönkä yllättäen- alusta asti ja riivimme sen leivän väliin soossin ja coleslaw'n kanssa. Tämä oli ehdottomasti kaikista kesän ruoista paras. Tehkää tätä, uunissa tai grillissä, älkääkä jättäkö coleslaw'ta ja soosia väliin! Ei se jauhantapaja turhaan tätä kutsu maailman parhaaksi kanaleiväksi.
Kesäkurpitsavuoka, Siskot kokkaa -Nellen tyyliin. Tämä oli NIIN valtavan hyvää, että sitä piti tehdä kolmen viikon sisällä kahteen kertaan. Ja ostaa ainekset nimenomaan tätä varten, vaikka alkuperäinen idea onkin kehitetty tähteiden käyttämiseksi... Kiitokset vaan siskoskeittiön suunnalle, tämä on ai-van loistavaa! Tätä on tarjottu kaksille vieraillekin ja kaikki ovat ihastuneina syöneet enemmän kuin aikoivatkaan.
Voittamaton voileipäkakku Apinakeittiöstä on testattu nyt jo kolmissa juhlissa (kerran savulohi- ja kaksikertaa palvikinkkuversiona). Tästä ei voi sanoa muuta kuin että se on nimensä veroinen. Kannattaa kokeilla, muunneltavissa vaikka minkälaiseksi versioksi, ja melkoisen helppo tehdä (varsinkin jos omistaa monitoimikoneen). Tätä syödessä joutuu aina pohtimaan, miksei voileipäkakkuja tule tehtyä useammin.
Jamien Salmon en croute joka löytyy Pillen Nami-Nami -blogista ja Jamien Ministry of Food- kirjasta. Helppo ja todella herkullinen lohiruoka, joka toimii hyvin esim. myöhäisenä kevyenä illallisena vihersalaatin kanssa.
Jamien mansikka-halloumisalaatti jonka itse bongasin Jamie at Home -kirjasta, mutta joka löytyy siis myös miehen webbisivuilta. Tästä oli itse asiassa kuvakin, mutta se on niin ruma että katselkaa mieluummin tuota Jamien sivuilla olevaa kuvaa, ei mene hyvä salaatti pilalle. Hyvää tämä nimittäin oli, halloumin ja ilmakuivatun kinkun suolaisuus ja mansikan kirpeä makeus pelaavat mainiosti yhteen.
Näiden lisäksi myös useampia eri versioita burgereista: possun jauhelihasta ananasrenkaalla höystettynä, karitsan jauhelihasta fetajuustolla, naudanjauhelihasta joka maustetiin sinapilla ja murskatuilla voileipäkekseillä (Jamien Ministry of Foodista "A Cracking Burger"), naudanjauhelihasta maustettuna tuoreella basilikalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla kasattuna focaccian väliin. Burgereitakinhan voi tehdä melkein mistä vain ja millä mausteilla vain. Grillattuna oiva vinkki näyttäisi olevan pihvien pitäminen jääkaapissa reilusti ennen grillausta, ja niiden ottaminen sieltä suoraan grilliin: ainakin meidän mielestä pysyivät mehevämpinä näin.
Juomaosastolla löytyy pari meille kolahtanutta huippuvinkkiä, valkoviinejä molemmat:
Steinschaden Grüner Veltiner ja Torres Gran Viña Sol. Erinomaisia valkoviinejä kesäisille ruoille tai sellaisenaan ilmoista nautiskeluun. Ahaa-elämyksenä älysimme myös, että Alkon sivuilta voi nykyään kätevästi tarkastaa viinien saatavuuden eri alueiden myymälöissä. Eli ei tarvitse mennä Alkon hyllylle harmittelemaan kun sitä huolella valitsemaasi viiniä ei löydykään, vaan voi jo kotona tarkistaa tilanteen ja tehdä valinnat sitten sen mukaan.
Muutamia kuviakin tuli otettua ruoista, niistä lisää sitten seuraavissa postauksissa. Nautitaan nyt kesäisistä säistä!
3 kommenttia:
kiva kun tykkäsitte. kieltämättä minua oli ennen tuon reseptin ideoimista haitannut se, että kesäkurpitsavuuista tulee yleensä liian märkiä. Kun keksin pariloida kesäkurpitsat ensin, lopputulos oli paljon enemmän minun makuuni. :) Mukava jos vieraannekin ovat ilahtuneet! :)
Nelle, vuoka on tosiaan ihan huippua! Ja vieraiden (ml. oma äitini sekä anoppini) piti ehdottomasti saada resepti: olipa kätevää kun voin antaa suoraan linkin teidän blogin puolelle :)
Tosiaan kätevää tämä blogaus ;)
Lähetä kommentti