27. tammikuuta 2007

jättegott, Tina!

Lisäillessäni linkkejä blogiin sattui YLEn MAT med Tina -sivuilta silmiin resepti briejuustolla täytetystä broilerinfileestä thai-porkkanoilla. Se kuulosti heti kokeilemisen arvoiselta, ja tänään sitä sitten päästiin tekemään ja maistelemaan. Lisäksi Tina ehdottaa tarjottavaksi paprikalla, oliiveilla ja vuohenjuustolla täytettyä leipää. Eihän sellaista voi kukaan herkuttelija vastustaa!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tässä sama suomennettuna:

Kananrintaa briejuustolla ja thai-porkkanoilla


Neljälle hengelle:

4 kpl kanafileitä (käytimme ohuita broilerfileitä)

4 siivua brie-juustoa

2 pkt pekonia (meillä käytettiin fileepekonia)

1 nippu tuoretta timjamia

suolaa ja pippuria


Thaiporkkanat

6 porkkanaa

1 punasipuli

5 dl kookosmaitoa

1/2 rkl punaista currytahnaa

suolaa, pippuria ja sitruunamehua

voita ja öljyä freesamiseen

1 dl tuoretta korianteria

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa tasku kanafileisiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä tasku briejuustoviipaleella ja parilla timjaminoksalla (meillä tuoretta ei löytynyt joten käytimme kuivattua). Kääri 2-3 pekonisiivua jokaisen fileen ympärille. Laita uuniin 25-30 minuutiksi.

Thaiporkkanat:
Kuori ja leikkaa porkkanat n. 2cm paloiksi, siivuta sipuli. Freesaa porkkanoita, sipulia ja currypastaa voissa ja öljyssä.

Kaada päälle kookosmaito. Jos keitos vaikuttaa liian sakealta, sekoita hieman vettä mukaan. Keitä kannen alla kunnes porkkanat ovat pehmeitä (kannattanee jättää hiukan puruvastusta). Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita mukaan tuore korianteri juuri ennen tarjoilua.

Ota kana pois uunista, leikkaa vinottain siivuiksi. Tarjoile syvältä lautaselta thaiporkkanoiden ja täytetyn leivän kera.

Tina on kyllä kuulunut suosikkikokkeihimme jonkin aikaa, ja tämäkin ruoka oli loistavaa. Porkkanat toimivat todella hyvin kanafileiden kanssa, ja pekoni ja juusto antoivat mehevyyttä kanalle. Kannatta kokeilla!

Sitten se erikoinen lisäke eli täytetty leipä. Juuston ja oliivien vannoutuneena ystävänä olin varma että tämä on hyvää:

Paprikalla, oliiveilla ja vuohenjuustolla täytetty leipä:


Kuusi annosta

1 iso pyöreä leipä

500 g vuohenjuustoa

2 dl punaista paprikaa (alkuperäinen resepti sanoo "pimentos" , me käytimme ihan peruspaprikaa)

2 dl mustia oliiveja (kalamata-oliiveja)

1 dl tilliä

1/2 dl ajvar relishiä (tätä paprikarelissiä emme löytäneet joten korvasin sen sambal oelek-tahnalla ja tilkalla oliiviöljyä)

1 dl juoksevaa hunajaa

1 tl rosmariinia

suolaa ja mustapippuria

Leikkaa leivästä kansi pois ja kaavi sisältö ulos.

Hienonna paprikat, oliivit ja tilli. Sekoita paprikarelissin kanssa kulhossa. Mausta seos suolalla ja pipurilla. (voi maustaa ihan reilusti)

leikkaa vuohenjuustosta reunat pois ja leikkaa se suuriksi paloiksi. Hienonna rosmariini ja lämmitä hunajan kanssa pienessä kasarissa varovasti miedolla lämmöllä.

Laita puolet paprikaseoksesta leivän pohjalle. Paina hiukan että täytteestä tulee tiivis. Painele seuraavaksi kerrokseksi vuohenjuusto ja kaada (varovasti!) hunajaa päälle. Päällimäiseksi loput paprikaseoksesta, ja vielä leivän kansi päälle. Anna vetäytyä n. 30 min ennen tarjoilua.

Parempi Puolisko oli sitä mieltä että leipä oli hiukkasen liian makeaa. Minulle se maistui ihan hyvin tällaisenaankin, mutta seuraavalla kerralla olen hiukan tarkempi hunajan määrän kanssa.

Leipä saattaisi sopia kesäiseen grillijuhlaan / noutopöytään oikein hyvin. Se on nimittäin ulkonäöstään huolimatta yllättävän helppo syodä käsin. Kunhan kesä joskus taas saapuu niin laitetaan kokeiluun.

Kaiken kaikkiaan ruoka oli maittavaa; kiitos vain, Tiina, syödään me toistekin sinun ohjeilla!

Ruokajuomana nautittiin saksalaista valkoviiniä:
Devil's Rock Riesling 2004 , Alkon nro
007694
Viinikirjan mukaan:
"Avoin, makean hedelmäinen tuoksu on luonteeltaan kosiskelevan eksoottinen. Siitä voi erottaa muun muassa persikkaa ja päärynää. Keskitäyteläisen hedelmäinen maku seuraa aromeiltaan eksoottista tuoksua. Kypsän pehmeälle suutuntumalle antaa miellyttävää ryhtiä sitrusmainen hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää raikkaan, puhdaspiirteisen jälkivaikutelman."

Hintaan 6,98 € tämä on yksi oikein kelpo valkkari. Ei säikähtänyt ollenkaan tätä itämaissävytteistä ruokaa, ja toimii yksinäänkin ihan hyvin.


Ei kommentteja: