26. tammikuuta 2007

pihviä perjantaiksi

Viikonlopun vietto alkaa perjantaista, ja jotain herkkuruokaa on kiva laittaa jo heti alkuun. Ja tietysti hyvää viiniä ruokajuomaksi. Meillä ei jostain syystä ole tullut kunnon pihviä popsittua vähään aikaan, joten nyt oli jo aikakin...

Naudan sisäfilettä siis koriin, ja kaveriksi pihveille grillitomaatit ja vihersalaatti... kunnon pihvihän ei edes kastiketta kaipaa.


Parempi Puolisko on meidän perheessä erikoistunut pihvien paistoon, ja tälläkin kertaa lopputuloksena oli juuri sopivasti mediumiksi paistetut herkkupalat. Siihen sitten reilusti mustapippuria ja suolaa pintaan ja nauttimaan. Pihvin paistohan ei ole vaikeaa, kun sen osaa ;)
Minulta se aika harvoin onnistuu täydellisesti...

Grillitomaatit valmistuivat myös nopeasti; tarvitaan
tomaatteja
parmesania
oreganoa
mustapippuria
suolaa

Tomaatit halkaistiin puoliksi, päälle vähän mausteita ja parmesania raastettuna. Uuni grillivastuksella n. 250 asteeseen ja tomaatit uuniin noin 5 minuutiksi.

Hämmästyttävästi meillä oli jäänyt Paremman Puoliskon pikkuveljeltä joululahjaksi saatu viini vielä säästöön, se pääsi nyt kruunaamaan pihviaterian.
Viini oli espanjalainen Marques de Caceres Reserva (2000).Viinistä viiniin kirja kuvailee näin: "Tummasävytteisen mehevä tuoksu on hieman kehittynyt. Siitä voi erottaa lähes hillomaisen makeaa aromikkuutta. Keskitäyteläinen maku on hieman kehittynyt. Se on silti luonteeltaan muheva. Pehmeä tanniinisuus antaa maulle ryhtiä ja kannattaa sitä kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta ja paahteisuutta viestivään jälkivaikutelmaan."

Viinissä oli espanjalaisille viineille ominainen, hieman nahkaan vivahtava tuoksu.
Maultaan viini sopi oikein hyvin mediumiksi paistettujen pihvien kaveriksi: yksinään se ei ehkä olisi niin hyvin toiminut. Oikein hyvää Riojan viiniä siis; mutta tällä hinnalla (16,97 €) pitääkin olla.

Ateria oli kaiken kaikkiaan kevyehkö kokonaisuus, sillä jälkiruokaakin oli jaksettava syödä. Jälkiruoat ja leivonnaiset ovat melkoinen harvinaisuus meidän keittiössä. Nyt kuitenkin teki mieli raikasta mangojuustokakkua, joten tuumasta toimeen ryhdyttiin jo torstai-iltana.

Juustokakusta lisää pian...

Ei kommentteja: