16. helmikuuta 2007

Arki-illan herkuttelua: burritot

Arkiruoan pitää olla nopeasti valmistuvaa ja kaiken ruoan pitää tietysti olla herkullista! Burritoja emme erityisemmin harrastaneet ennen kuin matkaillessamme rapakon takana saimme eräässä ravitsemusliikkeessä eteemme käsivarren kokoiset herkkukääryleet. Kotiin palattua ja muutama kuukausi ohjetta kehiteltyä teimme sitten oman arkiversiomme. Ruoan autenttisuudesta en tiedä, mutta hyvää se on ;).

Burritot

6-7 burritoa

Jauhelihatäyte:
n. 300 g paistijauhelihaa
oliiviöljyä
sipuli
valkosipulia
(tomaatteja tai paprikaa)
4 rkl tomaattipyrettä
1 tlk kidneypapuja
mausteita, esim: cayennepippuri, tabasco, hunaja, juustokumina, mustapippuri, suola, persilja, oregano
hiukan vettä

Lisäksi:
tortillalettuja
guacamolea
fraichea tai ruokajugurttia tms
voimakkaan makuista juustoraastetta

Tähän tapaan se toimii:
Tee ensin jauhelihatäyte. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja tomaatit. Laita pataan, kattilaan tai isohkoon paistinpannuun loraus oliiviöljyä, heitä sipulit kuullottumaan kuumaan astiaan (meillä käytettiin valurautapataa) ja hetken päästä jauheliha perään. Ruskista liha, mausta jo tässä vaiheessa hiukan pippurilla ja suolalla. Purista sekaan tomaattipyrettä noin 4 rkl. Huuhtaise tölkkipavuista enimmät liemet pois siivilässä. Laita pavut sekä tomaatin tai paprikan palat pataan. Mausta mielesi mukaan ja anna hautua käytettävissä olevan ajan puitteissa. Mielellään ainakin 15 min, mutta mitä pidempään sen parempi.

Kun täyte on hautunut, kasaa burritot: laita tortillaletun sisään kastikkeita, vähän juustoraastetta (voimakkaanmakuiset juustot ovat hyviä) ja jauhelihatäytettä. Voit esim. "voidella" letun jugurtilla tai guacamolella, laittaa keskelle jauhelihatäytettä ja päälle muutaman lusikallisen guacamolea. Kääri rullaksi ja asettele uunipellille vierekkäin. Laita päälle vielä vähän guacamolea ja ripottele juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.

Ainoa oikea ruokajuoma texmex-tyyppisille ruoille on olut. Piste.

Ei kommentteja: