31. maaliskuuta 2007

avocado-tomaattisalaatti

Blogikokkailun cross-kitcheniä parhaimmillaan: Sohvi oli saanut äskettäin postaamastamme halloumisalaatista (jonka alkuperä on Lakkarahkan keittiöstä) idean halloumi-avocado-tomaatti leipiin. Sitä lukiessa vesi herahti kielelleni ja muistin, että avocadoa ei ole tullut pääosaan päästettyä viime aikoina lainkaan. Avocadohan on herkkua, varsinkin kun sille antaa vähän makutukea muista aineksista ja mausteista. Siitä sitten syntyi avocado-tomaattisalaatti perjantai-illan ruoaksi.

Kuten kaikki salaatit, tämä on helppotekoinen ja muunneltavissa omaan makuun passaavaksi. Kaikista keveimmäksi tätä salaattia ei oikein voi kuvailla, pitää kuitenkin muistaa että avokadon energiasta (185 kcal / 100g) suurin osa tulee rasvasta.

Avocado-tomaattisalaatti
1 annos
½ ruukkua jääsalaattia (tai muuta salaattia)
2 kypsää tomaattia
½ avocado
sitruunamehua
1 salottisipuli
sitruunapippuria

Huuhtele ja valuta salaatti, revi pediksi lautaselle. Viipaloi tomaatit. Halkaise avocado, poista toisesta puolikkaasta kuoret ja viipaloi. Pirskottele sitruunamehua päälle ettei avocado tummu. Asettele tomaatti- ja avocadoviipaleet salaattipedille. Kuori ja pilko sipuli ja ripottele salaatin päälle. Ripottele pintaan vielä sitruuna- tai mustapippuria. Jos haluat, voit myös lorauttaa hiukan oliiviöljyä ja vaikkapa valkoista balsamicoa pinnalle. Maukasta tämä on ilmankin.

Avocado, tomaatti ja sipuli soittavat kyllä loistavasti yhteen. Jatkokehittelynä voisi miettiä chilin lisäämistä orkesteriin jossain muodossa... Ehkä jotain juustoa (halloumi varmaan ainakin sopii) voisi myös kokeilla. Vaikkapa vuohenjuustoa?

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Heh, tulipas kuin tilauksesta, mietin nimittäin juuri, että mitä ihmettä tuolle kaapissa olevalle avokadolle voisi tehdä..Ja Hullujen Päivien seurauksena kaapissa on myös tuota vuohenjuustoa, joten ehkä sitä saisi salaatin aikaiseksi.. Kiitos vaan vinkistä :D

oliivia kirjoitti...

Hyvä! Kerrohan sitten miten vuohenjuusto soveltui makuihin!

Jenni kirjoitti...

Käyhän blogissani vilkaisemassa mitä tulikaan tehtyä.. ;) Salaatti muuntuikin sitten täytetyiksi leiviksi, mutta hyvää oli kyllä niinkin.

Jenni kirjoitti...

Ai niin, j a vuohenjuusto sopi tuohon mitä mainioimmin! Balsamico on kyllä myös ihan ehdoton lisä.