24. maaliskuuta 2007

haukkapalaa kukkakaalista

Kuten ehkä on jo aiemmin paljastunut, suolapalat ovat heikkouteni. Sipsipusseista Parempi Puolisko napsii ehkä kymmenesosan, minä syön loput... Siksi niitä yritetään ostaa vain harvoin. Etsiskelen aina välillä hyviä reseptejä "terveellisemmälle" naposteltavalle. Hyviä, vielä kokeiltavia ideoita esitti ainakin deinin. Lisäksi tuota sipsien tekoa mikrossa on pakko kokeilla! Erilaiset kasvikset itsessäänkin ovat kyllä hyviä dipattavia, esim. porkkana, kesäkurpitsa, kukka- ja parsakaali.

Ruokablogien reseptilaineilla surffaillessani tarttui jostain idea kukkakaalin leivittämisestä. Alkuperäisessä sitä taidettiin ihan friteerata, mutta silloin se terveellisyyden idea kyllä menee viemäriin... Niinpä kehitin oman versioni: tähän on otettu ideoita sieltä sun täältä. Jos haluatte tarkastella kukkakaalin terveellisyyttä niin se onnistuu vaikkapaa täällä.

Melkein terveellistä (leivitetyt kukkakaalit)

½ pienehkö kukkakaali
1 viipale Fazerin ruistoastia (mielellään hiukan kuivahtanut)
suolaa
2-3 rkl ruokajugurttia (arvannette mikä on parasta)
1 tl dijonsinappia

Aja leipäpala muruiksi monitoimikoneella. Laita muruseos pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon hiukan suolaa. Sekoita jugurtti ja dijonsinappi toisessa pienessä kulhossa. Huuhtaise kukkakaali ja pilko kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot ensin jugurtissa, sitten leipämuruissa ja nosta lopuksi pellille. Anna kuivahtaa ja imeytyä n. 5-10 minuuttia (sen aikaa kun uuni lämpiää). Kypsennä n. 225-asteisessa uunissa kunnes ovat kauniin ruskeita, uunista ja palojen koosta riippuen n. 10-15 min. Anna jäähtyä hiukan. Tarjoa dipin kanssa tai sellaisenaan.


Minä nautiskelin kaalinkukinnot dijonjugurtti-dipin kera. Ohje dippiin on alla. Oli kyllä hyvää; kukkakaali oli sopivasti kypsynyttä, ja jugurtti-dijon kerros leivänmurujen alla antoin makua niin että näitä voisi syödä ilman dippiäkin! Taas tuli todistettua että voi olla hyvää ja terveellistä samassa paketissa ;)

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mikä mahtava innovaatio :-P Näitä täytyy kokeilla.

Ja todella paljon kiitoksia tuon kakkureseptin metsästyksestä! Kokeiluun menee sekin :-) Onkin eka kerta kun kaulitsen karkkia päällysiksi, jännityksellä odotan!

Mia kirjoitti...

Uuuuh! Meneepi kokeiluun tuotapikaa täälläkin. (Sanoo puoli pussillista kartanon perunalastuja illan aikana mutustellut, ögh.)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Itse en ole koskaan ollut sipsien ystävä, mutta näistä tykkäsin todella paljon. Kiitos ohjeesta. :-)

oliivia kirjoitti...

Kyllä nämä itsellekin maistuivat oikein hyvin ;)
Eikä ole kamalan vaikeita tehdä!