18. huhtikuuta 2007

inspiraationa insalata caprese


Oikeastaan otsikon pitäisi olla "almost, but not quite entirely, unlike insalata caprese" koskapa itse caprinsalaatti makaa vielä vihreän salaatin muodostamalla pedillä ja tuore basilikakin jäi viime hetkellä puuttumaan salaatista... Tällä tavalla tätä tuli kuitenkin helpommin isommat annokset, mikä oli tarpeen kun kyseessä oli päivällinen.

Tomaatti-mozzarellasalaattia muunnellen
2 annosta

n. 200 g erilaisia tomaatteja
125 g bufalamozzarellaa
2 shalottisipulia
mustia oliiveja
vihersalaattia / -salaatteja maun mukaan
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Revi huuhdeltu salaatti pediksi lautasille. Viipaloi tomaatit ja sipulit, asettele salaatin päälle. Revi mozzarella paloiksi, asettele salaatin päälle. Ripottele päälle oliivit ja sipulirenkaat. Rouhaise pinnalle mustapippuria myllystä ja hiukan oliiviöljyä.

Nauti esim. valkosipulipatongin kera.

En ole tainnut aiemmin vauhkota kummemmin tuosta mozzarella-asiasta. Otetaan lyhyt saarna. Meillä käytettiin vielä tammikuussakin ihan tavallista "kumi"mozzarellaa, kunnes kerran ostin aitoa bufalamozzarellaa pizzaan. Uskomatonta mikä ero on rakenteessa ja maussa! Suosittelemme lämpimästi käyttämään aitoa bufalamozzarellaa ainakin salaateissa, pizzassa ja lasagnessa. Leivän väliin tai päälle voi ehkä harkita sitä kumisempaa, jos siinä on muitakin täytteitä...
No niin, eiköhän siinä ole sanaa tälle illalle ;)

Ei kommentteja: