27. huhtikuuta 2007

kanaa laatikossa

Tästä(kin) herkusta saamme kiittää Tuulentupaa. Alkuperäinen taisi sisältää kinkkusuikaleita, meillä mentiin broilerilla. Kuten aiemminkin on jo tullut todettua, viikolla ei ihan joka ikinen ilta jaksa kokata uutta ruokaa, joten tulee tehtyä patoja ja laatikoita jotka maistuvat mainiosti parina peräkkäisenä päivänä. Laatikkovalikoimamme oli aiemmin turhan suppea, tuntui että joka toinen viikko oli aina samaa ruokaa ;). Nythän meillä on jo ainakin tämä sekä upea kaalinkammoajan suosikki, tuunattu kaalilaatikko.

Tämän ruoan valmistaminen osoitti taas että minulla lienee vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Tai sitten sen, että kaikissa keittiöissä pitäisi olla netti vakiovarusteena. Vuoasta tuli vähän turhan "juoksevaa", ja meinasin unohtaa puolet mausteista kokonaan...

Tätä rataa se kuitenkin meni:

Kanapastavuoka
4 isoa annosta

450 g broilerin ohuita rintafileitä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 50 g paprikaa
1 porkkana
300 g pastaa (kuivapaino)
1 liemikuutio (maun mukaan)
200 g tuorejuustoa (haluamaasi makua, meillä oli 15% Italian yrtit)
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
1 tl sinappia
mustapippuria
loraus maitoa/ruokakermaa
parmesania raastettuna

Keitä pasta lähes kypsäksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Leikkaa kanafileet suikaleiksi. Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä sekä kanaa hetki pannulla öljytilkassa. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta porkkana ja suikaloi paprika. Laita tämän jälkeen kaikki ainekset kulhoon, notkista tuorejuusto lorauksella maitoa/ruokakermaa ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Kaada seos voideltuun vuokaan, raasta päälle parmesania ja paista 200c uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja juusto on saanut kauniin värin pintaan.

Tämä noudattaa siis aika tarkkaan alkuperäistä reseptiä. Itse tulin epähuomiossa lisänneeksi n. 5 dl vettä; ilmanko tuli aika juoksevaa... Hyvää tämä oli joka tapauksessa, kannattaa kokeilla! Kokeilimme tähän uutta proteiini -pastaa, sekin oli oikein maukasta. Kuten kaikki laatikot ja padat, tämäkin vain paranee seuraavaksi päiväksi, kun maut tasoittuvat.

Kiitos taas, Aurinkotuuli, hyvästä reseptistä!

Ei kommentteja: