9. toukokuuta 2007

kalaa huippukevyesti; kuhaa viinissä

Tässäpä herkullinen ja huippukevyt (215 kcal/annos) kalaruoka. Valmistuskaan ei vaadi ihmetemppuja eikä kestä liian kauan. Maut ovat mietoja mutta herkullisia! Näiden kanssa maisteltiin jostain Kanarian saarilta rahdattuja uusia perunoita: yllättävän hyviä olivat kuitenkin!

Kuhaa viinissä
n. 4 annosta

600 g fileoitua kuhaa
2 porkkanaa
(1 sellerinvarsi)
1/2 pientä purjoa
200 g parsaa (tuoretta tai tölkkiparsaa)
1 rkl öljyä
1 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
(muutama tillinoksa)

Puhdista kasvikset ja leikkaa ne suikaleiksi (paloittele parsa). Pyöräytä kasvissuikaleet öljyssä kattilassa ja lisää päälle rullalle kierretyt kalafileet sekä mausteet: viini ja kalaliemi. (Tölkkiparsa lisätään vasta loppuvaiheessa, ettei se hajoa.) Anna liemen kiehahtaa ja hauduta ruoka kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 20 minuuttia. Annostele lautasille kasviksia sekä päälle kuharulla ja tarjoa perunan ja salaatin kera.

Juomaksi sopii valkoviini, sauvignon blancit toimivat ainakin valkolihaisen kalan kanssa hyvin.

Tämän ruoan jälkeen on oikeastaan jälkiruoka paikallaan, sen verran kevyttä tavaraa tämä kyllä on!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mietin vain kun en ole koskaan kuhaa ostanut että onko kuinka tyyristä. Millainen kilohinta mahtaa olla. :)

oliivia kirjoitti...

Kuhan kilohinta taitaa riippua aika lailla ostopaikasta ja -ajasta. Mutta ei se ihan niitä kaikkein halvimpia kaloja taida olla. Meillä on viime kuukausina ostettu 14,90-26,90 €/ kilo kuhafilettä (ovat siis nahattomia fileitä). Edullisimmat ja parhaimmat kalat saa yleensä halleist a ja torikojuista, tai sellainen kokemus meillä on asiasta :)