12. toukokuuta 2007

kalapaistos kuhasta


(kuva:lindahlsmejeri.com/imagebank/10407.jpg)

Tähän tekstiin ei tule itse ruoan kuvaa, kun kameran akut olivat (taas) kaikki yhtäaikaa lopussa ja pikalaturi on vieläkin hankintalistalla... Sen sijaan laihispartaäijän kuva piristää tätä postausta kahdesta syystä: a) emme ole vieläkään löytäneet sitä kaupoista (liekö se saatavilla vasta Ruotsissa?) ja b) päivän resepti on kotoisin partaäijän kotiluolasta, ja siihen käytettäisiin partaäijää jos sitä saatavilla olisi.

Tässä on kuitenkin nopea ja helppo arkiruoka, jonka voi tehdä mistä tahansa (valkolihaisesta) kalasta. Sei sopinee ihan yhtä hyvin kuin kuha. Resepti on siis alunperin Lindahlsmejerin sivuilta, tässä hiukan muokattuna.

Kalapaistos
2 annosta

n. 400 g kalafilettä
½ purjo tai 1 pieni sipuli
200 g ruokajugurttia (tällä kertaa mentiin olosuhteiden pakosta Bulgarian jugurtilla)
1 rkl ketsuppia
currya
worcestershire -kastiketta
1 valkosipulinkynsi
25 g parmesania raastettuna

Leikkaa kala paloiksi. Hienonna purjo tai sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla öljyssä. Sekoita jugurttiin mausteet. Laita kalat vuokaan, ripottele sipulisilppu päälle ja kaada jugurtti pinnalle. Raasta päälle vielä parmesania (tai muuta juustoa). Kypsennä 200 -asteisessa uunissa n. 30 min.

Tämä oli hyvä arkiruoka, nopea ja helppo ja kuitenkin vähän uudenlaisia makuja. Ja muunneltavissa oman mielen mukaan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oon huomannut että partista on muutenkin tosi huonosti saatavilla. Ehkä se ei kuitenkaan ole vielä saavuttavut kunnon suosiota irl, ihme kyllä. Mä saan aina metsästää sitä kissojen ja koirien kanssa vaikka en ihan maalla asukkaan. Prkl!:D

Anonyymi kirjoitti...

Minä asun pienessä kirkonkylässä Suomi-neidon uumalla ja meidän S-marketissa tuota partaukkojugurrtia on ollut tarjolla jo kauan. Blogianne on herkullista seurata - itse olen parempi syömään kuin kokkaamaan.

oliivia kirjoitti...

Peruspartaäijää löytynee varmimmin K-ryhmän kaupoista, joskin me olemme kyllä löytäneet sitä S-ryhmänkin liikkeistä säännöllisesti.
Sen sijaan tuo kevyempi, 3,5% rasvaa sisältävä "laihis"partaäijä on jäänyt vielä haaveeksi. Ehkä pitäisi esittää lähikauppiaalle toivomus ottaa sitä valikoimiin...

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kyllä on outoa, ettei sitä laihisäijää vaan tahdo löytyä, vaikka asustelen täällä aika Helsingin ytimessä ja säännöllisesti katsastan kaikki suuremmat kaupat sen varalta (siis ostosreissun yhteydessä, sentään en lähde pelkän äijän perään :-D). Edes Stokkan Herkku ei ole sitä tarjonnut.

Sellaista nyt pohdin että pitäiskö tuota Worcestershirekastiketta tosissaan hommata kun sitä näyttää olevan monilla resepteissä... Eikös se ole sellainen suolainen, hivenen soijakastikkeen tyylinen? Ei? Minkälainen? :-D SUositatko?

oliivia kirjoitti...

ylimuuli, laihispartaäijä on todella hyvin piiloutunut meiltä innokkailta etsijöiltä!
Worcestershire -kastike on vähän mausteisempaa kuin soija, mutta kyllä se vähän samaa suuntaa on. Kävin varmuuden vuoksi juuri maistelemassa sellaisenaan, ja se maistuu vähän soijalta ja vähn ketsupilta ja vielä vähän joltain muultakin...
Suosittelen ostamaan, meilläkin hommattiin juuri äskettäin eka pullo siksi että sitä näyttää moniin resepteihin sisältyvän...

Meri, Helsinki kirjoitti...

Soijaa ja kepsuppia, ei voi olla pahaa :-P~~