6. toukokuuta 2007

se vaan toimii tämä liitto

Ylimuulin innoittamana piti heti päästä kokeilemaan tällaista twistiä jo aiemmin hyväksi havaittuun punajuuren ja vuohenjuuston liittoon. Hapankaalilisäys kuulosti -varsinkin kaalikammoisesta- niin jännittävältä, että kokeilemaan oli päästävä mitä pikimmin. Ennakkoluulotonta keittiötoimintaa sinänsä, sillä hapankaali on aivan uusi tuttavuus puolen kilon keittiössä :)

Kokeilin tämän nautiskelua sellaisenaan, uunipaprikan täytteenä sekä paahtoleivän päällä kylmänä. Voin vahvistaa, että kaikki toimii! Hapantahan tämä kyllä on (jos haluaa miedontaa hapankaalin makua, sitä voisi ilmeisesti huuhdella vedellä ja valuttaa ennen käyttöä), mutta sopivan ruoan lisäkkeenä hyvää. Valmistus on varsin helppoa, mutta kannattaa huomioida että punajuuri värjää helposti sekä kädet, työlaudan, että paidan.

Punajuuri-hapankaalilisäke vuohenjuustolla
4 annosta

2 pienehköä punajuurta (siis tuoreita, ei etikkasäilykkeitä)
n. 100 g hapankaalia
n. 50 g vuohenjuustoa (osta suosikkiasi, kaikenlaiset pehmeähköt käyvät tähän)
valkopippuria
(suolaa)
oliiviöljyä

Pese ja kuori punajuuret. Pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa, laita punajuuret ja hapankaali pannulle ja kuullottele keskilämmöllä kunnes punajuuret ovat sopivan purutuntuman saavuttaineta. Tähän menee, kuutioiden koosta ja toivotusta pehmeysasteesta riippuen, noin 15 - 40 min. Lisää lopuksi vuohenjuusto ja käännä levy pois päältä. Kun juusto on sulanut joukkoon, on lisäke valmis.

Kuten alussa totesin, tätä voi tarjota myös kylmänä esim. paahtoleivän päällä. Hyvää on. Täytetyista paprikoista lisää sitten myöhemmin.

2 kommenttia:

Aissa kirjoitti...

Tämä vaikuttaa jotenkin niin oudolta yhdistelmältä, että sen on pakko olla hyvää :D menee kyllä kokeiluun jossain vaiheessa.. kesällä vaikka grillatun makkaran kyljessä tarjottuna...

oliivia kirjoitti...

Niinpä ;)
Voisin kuvitella että ainakin grillatun bratwurstin kylkeen tämä olisi onnen omiaan! Ja miksei grillatulle possullekin...
Minä en edes pidä kaalista erityisemmin, ja silti tämä oli hyvää.