14. heinäkuuta 2007

kala ui salaattiin

Tässäpä mainio tähteidenkierrätyssalaatti! Keitettyjä uusia perunoita jäi reilusti yli, joten tekaisimme niistä perunasalaatin tonnikalalla ja sardiineilla höystettynä. Helppoa kesäruokaa, ja melko kevyttäkin! Meillä tätä nautittiin ihan sellaisenaan, joskin kuten Parempi Puolisko totesi, kyllä tähän grillipihvi tai bratwursti sopisi hyvin kaveriksi.

Tonnikala-perunasalaatti
2 isoa, 4 pienempää annosta

n. 400 g keitettyjä, kylmiä uusia perunoita
1 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
1 tlk sardiineja öljyssä
1 prk kapriksia
kourallinen mustia oliiveja
basilikan lehtiä

kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa tai muuta viinietikkaa
1 tl dijonsinappia
1 tl karkearakeista sinappia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ tl hunajaa
mustapippuria
pari tippaa worcestershirekastiketta
persiljaa
basilikaa

Laita kastikeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan.

Viipaloi perunat, valuta kaprikset ja oliivit sekä kalat. Yhdistä ainekset kulhossa ja kääntele varovasti sekaisin. Lisää kastike ja kääntele taas varoen jotta kastike sekoittuu kunnolla salaattiin. Anna maustua n. tunti viileässä ennen tarjoilua. Maukasta salaattia kevyemmällä kastikkeella! Tässä on jotenkin kesäinen meininki.

Salaatin voi huoletta tehdä reilustikin etukäteen valmiiksi, meillä se odotteli kiltisti jääkaapissa viitisen tuntia ja maut vain paranivat! Peruna imee jonkin verran kastiketta itseensä, muttei kuitenkaan niin paljon että salaatti kuivuisi.

Ei kommentteja: