9. heinäkuuta 2007

Tuida Sauvignon Blanc

Viinilehden kesänumerosta löytyi tämä kokeilemisen arvoinen uutuus. Sen verran hyvin ovat herrojen Berglund ja Rinta-Huumo viiniarviot aiemminkin pitäneet kutinsa, että heidän suosituksiaan pitää kyllä lähes aina päästä itse maistamaan.

Tuida Sauvignon Blanc 2006
Bulgaria, Alkon nro 539877, hinta 6,60 €

Viini -lehdessä uutuutta kuvailtiin tähän tyyliin:
"Hillitty ja melko hento tuoksu on puhdaspiirteinen ja aromeiltaan varsin neutraali. Siinä on kuitenkin hieman melonia ja kypsää sitruunaa. Kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku on persikkainen. Siinä on myös valkopippuria ja hennon paahteista mausteisuutta. Tasapainoinen viini jättää omenaisen ja hieman kukkaisen jälkivaikutelman. Paistetut kalaruoat ja runsaat äyriäisruoat"
Pisteitä oli annettu kolme ja hinta-laatusuhde oli kaksi, eli viini on oikea löytö.

Vaikka olemme havainneet että sauvignon blancit noin yleisesti ottaen eivät putoa meille ihan yhtä hyvin kuin vaikkapa chardonnayt, oli tämä viini kuitenkin poikkeus. Maku oli sopivan kuiva, mutta kuitenkin hedelmäinen.
Nautiskelimme tätä siis avocado-katkarapu-kuorrutteisen kuhapaistoksen seurana, ja viini kyllä sopi ruoalle mainiosti. Sen verran herkkiä makuja viinissäkin on, että sopisi varmasti ihan mukavasti pannulla paistetun, yksinkertaisesti yrteillä ja pippurilla maustetun kalafileen seuraan.
Ilman ruokaakin viini oli nautittavaa. Tämä ei ole mikään jyräävän voimakkaan makuinen viini, mutta miellyttävä kokonaisuus.

Ei kommentteja: