16. elokuuta 2007

hedelmäsalaattia pääruoKANA

Oli tässä salaatissa salaattiakin. Ja kurkkua. Ja kanaa. Oli varmasti, oli! Tässä kuvassa tosin kana on vielä grillissä pekoniin verhoutuneena ja salaatti piilottelee ystävysten Persikka ja Nektariini alla vuohenjuuston verhoilemana... Tuoreet hedelmät sopivat kyllä moniin salaatteihin kuin nenä useimpien ihmisten päähän. Ne jotenkin raikastavat sopivasti tällaisia ruokaisampiakin salaatteja.

Ei tässäkään pyörää ole keksitty uudelleen, mutta hyvää tämä oli ja näin se meni:

Kanasalaatti nektariinilla ja persikalla
2 annosta

2 ohutta kanafilettä
pippuria
½ pkt pekonia

1 ruukku jotain salaattia
1 persikka
1 nektariini
1 hopeasipuli
n. 50 g vuohenjuustoa
pala kurkkua

Leikkaa kanat pitkittäin kahtia, mausta pippurilla. Kiedo pekoniviipale jokaisen kanapalan ympärille.

Tee salaattiaineksista salaattipohja. Grillaa kanat herkullisiksi grillissä tai hätätapauksessa uunissa. Nosta salaatin päälle ja nauti herkullisista makuyhdistelmistä!

4 kommenttia:

Aissa kirjoitti...

Tämä kuulostaa todella hyvältä ruokaisammalta kesäsalaatilta! Hei olisko sulla vinkkiä, miten saisin kivellisistä kalamata-oliiveista ne kivet pois muussaamatta koko oliivia? Olisi tarkoitus laittaa oliiveja juhlien tapaspöytään, mutta haluaisin säästää vieraat siltä kivien syljeskelyltä...

oliivia kirjoitti...

aisha, itse sain juuri kalamata-oliiveista kivet kätevästi pois näin:
aseta oliivi pystyyn, mieluiten se terävä pää ylöspäin. Ota peukalolla, etu- ja keskisormella kiinni oliivin yläpäästä ja paina (aluksi varovasti, ettet saa terävää kiveä sormeesi -sopivan voiman oppii kyllä nopeasti) alaspäin. Kivi sujahtaa ulos ja oliiviin jää vain pitkittäisviilto. Tuossa pari postausta alempana on kuva oliiveista joissa olen käyttänyt tätä kikkaa: aika nätteinä ovat säilyneet vaikka on pannulla paisteltu!

Aissa kirjoitti...

kiitos vinkistä! se toimii! :)

oliivia kirjoitti...

hyvä jos vinkki ehti ajoissa! Tulikin mieleeni että voisi kokeilla marinoituja oliiveja kivellisistä, poistamalla ensin kuitenkin kivet. On ne kivelliset vaan paljon paremman makuisia kuin valmiiksi kivettömät.

Viime aikoina on vielä sattunut pari kertaa aika huolimattomasti ajetut "kivettömät" oliivit: ikävää puraista oliivinkiveä täysillä. Itse kun poistaa kivet niin tietää varmasti ettei niitä ole, edes pieniä paloja!