1. elokuuta 2007

sunnuntaiaamun kiirastuli

Saimme joululahjaksi Sopranos keittiössä -kirjan, josta on tullut kokeiltua jo muutamia reseptejä (kaikki taisivat olla vielä ennen blogikeittiötä...). Yksi heti silmään sattuneista resepteistä oli tämä aamiaisen / pikku iltapalan "kananmunat kiirastulessa". Kesään asti kesti ennen kuin tässä keittiössä kokeilemaan ehdittiin! Monesti kyllä reseptikirjojen kanssa käykin niin, että niitä tulee käyteltyä "kausittain"; välillä ne sitten unohtuvat melkein kokonaan jopa kuukausiksi...

Mainiota aamupalaa, ja viereen voi paistaa vaikka pekonia ja nakkeja jos kaipaa oikein tukevaa aamiaista.

Uova in purgatorio
2 annosta

4 kananmunaa
1 prk (400g) paseerattua tomaattia
½ tuubia tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
pari tippaa tabascoa
ripaus chilirouhetta
yrttejä
mustapippuria
hunajaa
suolaa

Viipaloi valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä isossa pannussa tai kattilassa. Lisää tomaattisose ja -pyre. Mausta mielesi mukaan ja hauduta hetki. Riko kananmunat yksitellen lasiin ja kaada siitä varovasti kastikkeeseen kypsymään (voit tehdä lusikalla munille pienet kolot, johon ne valutat). Laita kansi päälle ja anna kananmunien hyytyä. Ideana on, että keltuainen olisi vielä löysähkö tarjolle tuotaessa. Paahda leipää, hiero pintaan halutessasi valkosipulinkynttä, ja nosta päälle annos kastiketta ja muna.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitso tästäkin, oli varsinainen sunnuntaiaamun huipennus auringossa laiskan lehdenluvun ja kahvintuoksun keskellä. Ihana ruoka.

oliivia kirjoitti...

Hauska kuulla että on maistunut, olemme samaa mieltä: tämä on juuri kiireettömään sunnuntaiaamuun sopiva ruoka!