21. elokuuta 2007

viikon kala


Oikeastaan hämmentävää että tässä kalahaasteen kuussa emme ole saaneet aikaiseksi kuin kaksi kalaruokaa... eikä tässä juuri enää enempiä ehdikään. Periaatteessa meillä kuitenkin syödään kalaa ainakin kerran viikkoon. Liekö kesä sotkenut näitäkin perus-arkikuvioita.

Tämä tomaatti-mozzarella-kuha ja kirsikkatomaattitäytteiset paprikat bongattiin Jamien (kenenpä muunkaan) kirjasta Alastoman kokin onnen päivät. Aiemmin ihastusta herättäneen avocado-katkarapuvirityksen perusteella näistäkin oli odotettavissa herkkua. Taattua Jamiea: yksinkertaiset ainekset, nopea ja helppo valmistus ja niin taivaallisen hyvää!

Makoisa tomaatti-mozzarellakuha ja tomaattia syöneet paprikat
2 annosta

2 kpl n. 250 g painoista kuhafilettä (tai turskaa, tai muuta valkeaa kalaa)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 reilua kourallista kirsikkatomaatteja
1 reilu kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
1 pallo buffalomozzarellaa ohuina viipaleina
1 kourallinen parmesania raastettuna

1 paprika
1 reilu kourallinen basilikaa (ja meiramia) silputtuna
n. 10 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
sherry- ( tai yrtti-)viinietikkaa

Kuumenna uuni aluksi 200 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Laita paprikat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuori tomaatit (edit: vain se osa tomaateista mikä menee paprikoiden sisään! Kalan päälle meneviä tomaatteja ei kuorita): tee haarukalla tai terävän veitsen kärjellä pieniä reikiä tomaatteihin. Laita tomaatit lämmönkestävään kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä. Anna olla n. 30 sekuntia. Kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmällä vedellä. Kuoret irtoavat tämän jälkeen helposti. Pudottele tomaatit paprikanpuolikkaisiin. Lisää silputtuja yrttejä, valkosipuliviipaleet ja suolaa ja pippuria. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä ensin foliolla peitettynä n. 15 minuuttia ja vielä ilman foliota 30 min.

Kun paprikat ovat kypsyneet yhteensä noin 25 minuuttia, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja ota pelti uunista. Nosta pellille kalafileet, valuta niille oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tomaatit, basilikasilppu ja mozzarellaviipaleet fileiden päälle. Ripottele parmesan pinnalle, ja lorauta päälle viela oliiviöljyä.
Kypsennä koko komeutta vielä n. 15-20 minuuttia, kunnes kalan pinta on kullanruskeaa.

Lisukkeeksi sopii vaikkapa kuskus.

Ei sille voi mitään, tämä vaan toimii. Ja niin helppoa ja nopeaa!

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Heips, hyvältä näyttää! Jäin vaan miettimään, että kuoritteko kaikki tomaatit vai vain ne, jotka menivät paprikaan?

oliivia kirjoitti...

Moi Hanna,
hyvä tarkennuskysymys, vain paprikaan menneet tomaatit kuorittiin!