16. syyskuuta 2007

tonnikala-quesadillat

Sarjassamme helppoja herkkuja perjantaiksi, osa 134. Quesadillojen lumoihin jouduimme vasta kuluneena kesänä, tietenkin muiden ruokablogien innostamana. Jo tuolloin oli tarkoitus postata ihan grillissä valmistettuja versioita tästä herkusta, mutta niin vain ne ehtivät parempiin suihin vikkelämmin kuin kamera paikalle. Niinpä palaamme tunnelmiin näin syksyisemmällä säällä.

Nythän on niin, että perjantai, olkoonkin viikon toiseksi paras päivä heti lauantain jälkeen, on sen verran haasteellinen tuon kokkailun jaksamisen puolesta, että useimmiten sitä haluaisi hakea naapuritalon pizzapaikasta rasvaisen lätyn ja vetää sen naamaansa suoraan paketista. Tai maksimissaan tehdä itse pizzaa. Vaikka pizza on hyvää (varsinkin Jamien pohjaohjeella itse tehtynä), alkaa se jossain määrin kyllästyttää liian usein syötynä. Quesadillat ovat oivaa vaihtelua (myös muille texmex-ruoille), ja nopeita valmistaa. Väliin voi laittaa melkein mitä vain, onpa rohkeimmissa keittiöissä tehty jälkiruokaakin tähän tapaan.

Meillä lättyjen väliin ui tonnikala, joka osoittautuikin oikein mainioksi täytteeksi.

Tonnikala-quesadillat
3 valmista quesadillaa

6 tortillalettua
n 3 tl guacamolea
½ punasipuli hienonnettuna
1 tomaatti hienonnettuna
½ prk tonnikalaa paloina
n. 75 g voimakasta juustoraastetta (cheddar on hyvä)
n. 50 g Aurajuustoa
salsakastiketta (Lidlin Kania-salsa on muuten todella hyvää!)
juustokuminaa

Levitä kolmelle tortillalle guacamolea. Ripottele päälle juustoraastetta, sitten sipulisilppua ja tomaattia. Nostele päälle tonnikalapaloja, niiden päälle Auraa muruina ja salsakastiketta. Ripauta vielä juustokuminaa päällimmäiseksi. Paina toiset lätyt täytettyjen päälle kansiksi. Paista yksi kerrallaan keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes paistopinta saa väriä ja juusto sulaa. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa jokainen quesadilla neljään osaan.
Täytteitä ei kannata levittää ihan lätyn reunoille asti, juustoraastetta kylläkin. Näin quesadillat on helpompi kääntää ilman että täytteet leviävät ympäriinsä. Jos teet useampia kerralla, laita quesadillat kypsymään uuniin grillivastuksella ritilän päällä. Veikkaisin n. 225 -asteista uunia, noin 10 minuuttia. Käännä puolivälissä.

Tarjoa lisäksi vaikkapa vihersalaattia ja juomaksi hyvää olutta. Viinejä ei kannata pilata tarjoamalla niitä tämäntyyppisten ruokien kanssa. Joku puolikuiva valkoviini saattaisi toimia, mutta useimmat punaviinit kannattaa jättää kyllä muiden ruokien kanssa nautittavaksi. On kokeiltu.

5 kommenttia:

Aissa kirjoitti...

Hassua kuinka ruokabloggaajien ajatukset käyvät yhteen.. tälläkin keittiössä herkuteltiin iltapalana quesadilloja :D tosin hieman yksinkertaisemmalla ohjeella raaka-aineiden puutteessa

Mikko kirjoitti...

Nälkähän tässä tulee! Muistakaahan muuten osallistua ruokahaasteeseen, ensi lauantaihin asti aikaa!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mielettömän hienoja ohjeita kokkailtu Puolen kilon voikeittiössä poissaoloni aikana! Olen vaikuttunut :-D Ihanaa, nam! NIin inspiroivaa.

oliivia kirjoitti...

aisha, olen huomannut saman, usein sitä havaitsee että samoihin aikoihin joku muukin kokkailee samoja ruokia :)

mikko, postaus on odottamassa jo loppuun kirjoitusta ja julkaisua, emme kyllä jätä haastetta väliin!

muuli, kiitos kommentista, lämmittää aina mieltä kuulla että joku täällä sentään käy ja vielä tykkää näkemästään ;) Tervetuloa vaan takaisin koti-Suomeen, sun kokkailuja onkin jo kaipailtu!

Anonyymi kirjoitti...

Sekotappa currytonnikalaa ja tavallista tuohon vielä