31. lokakuuta 2007

missäs tämän jutun pihvi piilee?

Vaikka pihvit ovat sunnuntaipöydässä ahkerasti viime viikkoina esiintyneet, ei niitä sentään ihan joka sunnuntai ole syöty. Tämäkään ei pääse top10 kevyimmät eväät -listoille, mutta mitäpä siitä. Antaa elämän maistua! Estradille pääsevät täytetyt broilerfileet ja valkosipuli-aurakermaperunat sekä sienikastike.

Sienitäytteiset broilerit sienikastikkeella
4 annosta (jotka voi tuhota kaksi nälkäistä...)

4 broilerin ohutta fileleikettä
2 isoa tuoretta herkkusientä
n. 50 g (4-6 viipaletta) Koskenlaskija kantarellia
suolaa
pippuria

1 sipuli
2 isohkoa tuoretta herkkusientä (tai muita sieniä)
kanaliemikuutio
3 dl vettä
n. 50g Koskenlaskija kantarellia
yrttisekoitusta
valkopippuria
(suolaa)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa broilerin fileisiin viillot, jotta saat niihin pienet taskut. Täytä taskut sieni- ja juustoviipaleilla. Mausta fileet pippurilla ja suolalla, kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Kuullota sipulia ja sieniä pienessä öljytilkassa hetken aikaa. Lisää vesi ja liemikuutio, kiehauta. Lisää juustoa ja mausteet. Passaile koostumus kohdalleen juustolla tai Maizenan vaalealla suurusteella. Tarkista ja korjaa maut tarvittaessa.

Aurakermaperunat
n. 3 annosta

3 keskikokoista perunaa
n. 4 dl kermaa (meillä oli tällä kertaa puolet ruoka- ja puolet kuohukermaa)
n. 70 g aurajuustoa
4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Kuori ja viipaloi perunat. Sekoita mausteita ja puristetut valkosipulinkynnet kermaan. Lado perunaviipaleita kerros vuokaan, ripottele päälle auraa ja kaada osa kermasta pinnalle. Jatka kunnes perunat loppuvat, päällimmäiseksi vielä auraa ja kermaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Syö liikaa ja nuole lopuksi vuoka (tunnusta pois, niin siinä kuitenkin käy!)

Herkullinen kokonaisuus, pitää kyllä myöntää. Ei edes liian raskas, kastikeessa kun oli lopulta melko vähän juustoa, joten se hiukan raikasti kokonaisuutta. Eikä kanan täytteenäkään määrättömiä määriä juustoa ollut. Kastikkeita tulee kyllä harmillisen vähän laiteltua, pitäisikin keskittyä siihen lähiaikoina. Jotenkin se vain "unohtuu" kokonaisuudesta. Lokakuun ruokahaasteen voittajaltahan voisi vakoilla monia hyviä kastikereseptejä...

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tässä oli jotain erikoisen jännää vaikka raaka-aineet on ihan tuttuja - sitten tajusin että sieniä ja broileria yhdistetään ruokaohjeissa toisiinsa jotenkin tosi harvoin! Siitä huolimatta, että voin kuvitella esim. tuon kantarelli-Koskenlaskijan sopivan loistavasti fileiden väliin... Kiitos vinkistä!

oliivia kirjoitti...

Niin, jostain syystä sienet taitaa useimmiten yhdistyä punaiseen lihaan... Tässähän toimisi herkkusieniä paremmin aidot metsän sienet, mutta sieniretket jäi tänä syksynä surkean vähälle...