26. helmikuuta 2008

katkarapusalaatti

Salaatti ja piirakka -yhdistelmä on jo pieni ateria, vaikkapa viikon päätteeksi perjantaina. Asiasta on tarinoitu äskettäin myös Apinakeittiössä, jossa valmistunut mahtavan muheva sipulipiiras sopisi vaikka tämänkin salaatin kumppaniksi. Tälle salaatille valmistui tosin vähän toisenlainen piirakkakaveri, mutta siitä lisää sitten toisella kertaa. Tätä jättirapusalaattia teimme nyt jo toisen kerran lyhyellä aikaa: lähimarketin pakasteesta löytyneet jättikatkaravut yrttiöljyssä vaan KERTA KAIKKIAAN vaativat päästä taas salaatin niskaan.

Edelliselle salaatille muuten paistoimme myös ruiskrutonkeja, ja kokeilinpa vihdoin maailman terveimmän keisarin kastikettakin. Voin suositella kastiketta, se on kyllä herkkua!

Salaatissa nyt ei mitään sen jännittävämpää ole, juttu on juuri noissa yrttikatkoissa. Jos ei löydy puolivalmistetta kaupan pakasteesta, niin äkkiäkös sitä uittaa naturellit rapuset yrteillä maustetussa öljyssä pannulla. Pieni liraus öljyä käy samalla kastikkeesta salaatille.

BTW, keittiössämme alkaa salaatti-ideat loppumaan. Hetikohta pitää toteuttaa ainakin salamahaastesalaatti, mutta olisiko kellään mitään hyväksi havaittuja salaattiohjeita? Mielellään sellaista sorttia josta saisi arki-illaksi päivällisen...

5 kommenttia:

yours truly kirjoitti...

Itse olen hulluna pitaleipiin, josta myös tämä salaatti saanut alkunsa. Käy vilaisemassa, jos vaikka innostuisit. Ainut aika menee kanan marinointiin, mutta sillä välin voi pilputella kaikki muut ainekset.
Ja salaatti löytyy täältä:
http://ahdistunutameeba.blogspot.com/2008/02/oodi-pitaleivlle-en-voi-sille-mitn.html

Terveisin, serkkusein

oliivia kirjoitti...

Ohoh,
kohta meissä kaikissa asuu pieni bloggaaja! kiitos vinkistä, kaikesta päätellen saisit kyllä postailla enemmänkin ruokia!
Lammaskebabit ja kikhernesose pitää ainakin kokeilla hetimiten.

Anonyymi kirjoitti...

Kyselystäsi on jo tovi aikaa, mutta tässäpä yksi ehdotus ruokaisaksi salaatiksi. Eikä muuten oo sitten ihan sieltä kevyimmästä päästä! Eli äitini tapaa tehdä aina uudeksi vuodeksi js vapuksi tälläistä salaattia:

keitettyä makaronia
herne-maissi-paprika -pakastesekoitus
sipulia
salamia kuutioituna (myydään tankona kaupassa)
suolakurkkuja kuutioina

Kastike:
n. 2 dl ruokaöljyä
1/2 dl etikkaa
sokeria
1/2 dl sinappia
sitruunapippuria
1/2 dl vettä
murskattua valkosipulia

Valitettavasti en muista tarkkoja ainesmääriä tuohon salaatinkastikkeeseen, mutta viimeisenä lisättiin öljy ja sekoitettiin rivakasti!

oliivia kirjoitti...

neiti yrjänä, hienoa! kiitos salaattivinkistä.
Eikä se mitään vaikkei kastikkeelle olekaan tarkkoja määriä, korvakuulolta täällä mennään monesti muutenkin!

Hanna Takala kirjoitti...

Nuo jättikatkaravun pyrstöt, joita pakkasesta yrittöljyn kanssa löytyy on kyllä huikea tuote.