2. maaliskuuta 2008

brunssiksi nimetty sunnuntailounas Töölönrannassa

Meillä oli syytä juhlistaa merkkipäivää viikko sitten sunnuntaina, ja siksipä etsimme hyviä ulkoruokintamahdollisuuksia. Liemikeittiö opastikin meitä hyvin, tosin jouduimme luopumaan vinkeistä tällä erää sillä aikataulut pakottivat ruokailumme nimen omaan sunnuntaille. Suuntasimme lopulta Töölönrantaan sunnuntaibrunssille. Tosin oikeasti kyseessä ei ole varsinainen brunssi, vaan pikemminkin sunnuntailounas sillä ruokalajeja on kolme ja sisällöllisestikin tarjonta on enemmän ihan "oikeaa" ruokaa kuin brunssin aamupalanapoihin keskittyvää tarjontaa.

Paikkaa valitessamme arvoimme hetken aikaa Fabianin ja Töölönrannan välillä. Päädyimme Töölönrantaan lähinnä hiukkasen pidemmältä ja paremmalta vaikuttavan listan sekä jälkiruokapöydän juustovalikoiman perusteella. Hintaan 30,- € per nenä sisältyy lasi kuohuviiniä (muut ruokajuomat luonnollisesti erikseen tilattavissa).
Töölönrannan omilla sivuilla brunssia kuvaillaan suosituksi, ja sitä se onkin. Pöytävaraus kannattaa siis tehdä ajoissa, sitä suuremmalla syyllä mikäli seurueessa on enemmän kuin kaksi henkeä ja haluaa varmistaa pöydän hyvällä näköalalla. Meidän vierailumme ainoa oikea miinus tuli sijainnista keittiön oven vieressä -toki verhon takana, mutta aikamoinen trafiikki siinä silti kävi.

Töölönrannan brunssiin kuuluu alku- ja jälkiruokabuffet sekä pöytään tarjoiltu pääruoka, jonka voi valita viikottain vaihtuvista kolmesta vaihtoehdosta (yleensä kala, liha ja kasvis).
Alkuruokana tarjolla oli siis noutopöydästä seuraavaa:
 • Ranskalaista perunasalaattia
 • Vihersalaatteja, yrttejä ja pähkinävinegretteä
 • Ratatouille -vihanneksia ja Kalamata -oliiveja
 • Purjo-pekoni Quiche Lorraine
 • Pähkinäöljyllä maustettua endiiviä, päärynää ja Roquefort -juustoa
 • Hanhiconfit, papuja ja paahdettua paprikaa
 • Grillattua makrillia, tuoretta korianteria ja Remoulade -kastiketta
 • Inkiväärillä marinoituja katkarapuja ja paahdettua kurpitsaa
 • Kapriksella ja tomaatilla maustettua silakkaa
 • Maalaissavukinkkua ja vihannespikkelsiä
 • Tuoretta patonkia ja valkosipulivoita

Alkuruokabuffet oli jopa liiankin monipuolinen, minulta jäi muutama laji kokonaan maistamatta... Kaikki tarjolla oleva oli tuoretta ja maut kohdallaan. Varsinkin päärynä-endiivi-roquefort sekoitus ja hanhiconfit papujen ja paprikan kera oli maittavaa. Alkuruokien varsinainen tähti oli kuitenkin molempien mielestä inkiväärillä marinoidut katkaravut paahdetun kurpitsan kera.

Kaikkia kolmea pääruokavaihtoehtoa en enää muista, mutta me molemmat valitsimme paahdettua ankanrintaa tryffelipolentan ja appelsiinikastikkeen kera. Annos oli todella onnistunut kokonaisuus, appelsiinikastike toi mukavaa terävyyttä muuten aika täyteläisiin ankan ja tryffelipolentan makuihin.

Jälkiruokabuffet puolestaan sisältää seuraavat herkut:
 • Kirsikkaclafoutis ja mantelikermaa
 • Suklaamoussea ja hillottuja viikunoita
 • Hedelmäsalaattia
 • Lajitelma ranskalaisia juustoja
Jälkiruoat olivat samoin ihan onnistuneita, tosin ihan kaikkea emme tästäkään pöydästä enää jaksaneet maistella.

Palvelu oli ystävällistä ja rentoa, ja ajoitukset aika lailla kohdallaan: ei kiirehtivää mutta kuitenkin sopivan ripeää.

Tunnelma oli mukavan rauhallinen ja siisti. Pukeutumisohjeena toiminee siistit rennohkot vaatteet, suurimmalla osalla miehistä oli puku tai ainakin pikkutakki - kauluspaitayhdistelmä.

Kaiken kaikkiaan olimme oikein tyytyväisiä hinta - laatusuhteeseen Töölönrannan brunssilla. Emme epäile lainkaan etteikö Helsingin ravintolatarjonnasta löydy upeampiakin elämyksiä, mutta täälläkin ruoka oli hyvää ja kokonaisuus onnistunut. Suosittelemme, mutta varatkaa pöytänne ajoissa ;)

3 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Jos joku haluaa väkisin viedä minut Töölönrantaan brunssille, niin ilmoittaudun väkisin vapaaehtoiseksi.

oliivia kirjoitti...

Polkkis, ehdottomasti kannattaa väkisin tarjoutua mukaan ;)

oliivia kirjoitti...

Niin, ja tosiaan kuvia ei ole kun minäkin jäin odottelemaan sitä Rosmariinin kaipaamaa "näin kuvaat ruokasi ravintolassa huomaamattomasti" -kurssia... Ei pitänyt pokka alkaa kameran kanssa heilumaan ;)