3. maaliskuuta 2008

osuvasti nimetty ruokakauppa Yliveto

En ole vieläkään ehtinyt ekskursiolle Hakaniemen halliin, mutta saimme vihdoin vierailluksi seuraavaksi parhaassa korvaavassa vaihtoehdossa. Tätä kauppaa on kehuttu niin monelta suunnalta että pakkohan siellä oli käydä. Harmi vain, että retki jäi lyhyeksi ja kiireiseksi liian tiukan aikataulun takia. Pakko toistaa vierailu ensi viikonloppuna, jotta on aikaa haahuilla hyllyjen välissä ihan antaumuksella.

Jos ette kerro kellekään (ettei kaupassa ala olla liikaa ruuhkaa;)), niin voin vinkata että Vantaan Tikkurilassa sijaitsee nimensä veroinen K-kauppa Yliveto. Sillä on jopa omat nettisivut, josta voi kätevästi tarkastaa vaikka viikon tarjoukset jos ei sattuneesta syystä ole Vantaan sanomien kestotilaaja... Tuoretiskit ovat melkein kilometrien pituiset, ja tuoretavaraa niin lihaa kuin kalaakin löytyy paremmin kuin kiitettävästi. Esim. viime lauantaina sieltä olisi saanut jopa Kobe-härkää, 199,- € kilo (tosin Uuden-Seelannin kasvatteja, ei japanilaista). Jäi tällä erää vielä tiskiin. Lammastakin saa melkein missä muodossa vain!

Tuoretta kalaakin oli saatavilla useampia laatuja, ja siikafile jota ostimme oli inhimillisen hintaista sekä oikeasti tuoretta. Niin hyvää!

Samoin leikkele/juustotiski on iso ja todella hyvä, ilmakuivattuja kinkkujakin näkyi löytyvän useampaa sorttia palvelutiskistä (saksalaista, parmaa ja prosciuttoa), puhumattakaan niistä salameista... Pikavisiitillä ehdin havainnoida myös pähkinä- ja siemenhyllyn sekä HeVi-osaston olevan varsin monipuoliset. Minulle sukua oleva herkkusuu joka on minua tottuneempi pääkaupunkiseudun ruokakauppatarjontaan, kuvaili asiaa näin: yhtä hyvä kuin Stockan Herkku, mutta vähemmän turkkimummoja tukkimassa kassajonoja. Aika osuvasti sanottu.

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ihana vinkki! Pitääpä käydä joskus ihmettelemässä.

Itse asun Helsingin kantakaupungissa, ja täältä käsin on tullut lähikauppojen, Herkun ja Hallin ohella retkeiltyä lähinnä Espoon suuntaan. Ison Omenan Citymarket on mun mielestä tosi hyvä jättimarketiksi, myymälään on selvästi panostettu tiskien, kahvilamaisen leipomopuolen ja yleisilmeen suhteen.

Espoonlahdessa on myös kokoisekseen loistava K-Supermarket Lippulaiva.

Espoon "Stockan herkku" valikoimiensa puolesta taas on kuulemma Mankkaan supermarket.

oliivia kirjoitti...

Kiitos Espoon-vinkeistä Anna! Meidän keittiömme tosin sijaitsee Sipoossa joten ihan ohikulkumatkalla ei tuo Espoo ole. Mutta kunhan tulee asiaa siihen suuntaan muuten niin pidetään mielessä nuo vinkkaukset.

K-kaupat olemme muuten havainneet ylipäänsä valikoimiltaan S-vastaavia monipuolisemmiksi. Lieneekö se kauppiasvetoisuus mikä vaikuttaa? Vai onko S-ryhmä vaan vetäytynyt lepäilemään laakereillaan kun saavuttivat suurimman aseman markkinoilla...

Liina kirjoitti...

Oliivia!

Parasta! Joku muukin ymmärtää S-kauppojen järisyttävän keskinkertaisuuden.

Voin muuten kuiskata, että myös Kampin K-Market on loistava. Tosin kobe-härästä en ole varma. Mutta jos Kampin kautta joutuu reissaamaan, siellä voi yleensä hyvillä mielin käydä.

Lisäksi parasta on se, etten jostain syystä ole kahteen päivään saanut tätä teidän blogia aukeamaan ja kolmas päivä olisi ehkä aiheuttanut yöunen menetyksen.

Anna kirjoitti...

Mäkin oon tehnyt saman huomion, mutta huomannut myös perustuotteiden hinnat S-kaupoissa halvemmiksi kuin vastaavankokoisissa K-kaupoissa. Lienee siis joku kilpailustrateginen juttukin, kun hinta-/valikoima&palvelu- akselilla kerran liikutaan.

oliivia kirjoitti...

Liina, kiitokset vinkistä. Kampissa koukatessa kannattaa siis katsastaa K-kauppa ;)
Bloggerissa olen minäkin havainnut omituisuuksia viime päivinä, hyvä että nyt kuitenkin pääsit perille eikä yöunet menneet :D

Anna, niin varmasti on. Ehkä S-ryhmä haluaa profiloitua edulliseksi peruskaupaksi? Kieltämättä omatkin arkiostokset tulee aina tehtyä ÄSs-marketissa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi syy K-ketjun kauppojen kovimpiin hintoihin on yksinkertaisesti se, että K-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä (S-Market ketjussa putiikkeja vetää palkattu Myymäläpäällikkö tai vastaava)ja voivat suht' vapaasti (tosin Kesko määrää evh:t, eli enimmäisvähittäishinnat useille tuotteille; näitä hintoja kauppiaat eivät saa ylittää). Poikkeuksena Pirkka-tuotteet, joiden hinta on kaikissa ketjun kaupoissa sama. Eli kauppiaiden rahan ahneudesta hinnoittelu kiinni - kun kerta kauppa käy kovimmillakin hinnoilla.