11. kesäkuuta 2008

Affena di Pesto

Sillä aikaa kun täällä haudomme salamahaasteen suunnitelmiamme, pureskelkaa te vaikka tätä jokin aika sitten valmistettua kalaherkkua. Myönnetään, kuva on vähintäänkin epämääräinen mutta älkääpä siitä hämmentykö, ruoka on valtavan hyvää ja kaiken kukkuraksi vielä helppoa valmistaa! Ja kuten kesän rientoihin sopii, samalla vaivalla valmistuu isommallekin porukalle evästä. Kun nyt ylistyslaulu saatiin käyntiin, niin mainitaanpa vielä että kevyehköäkin evästä tämä on (okei, pestossahan on öljyä ja myös jonkin verran juustoa...)

Inspiraatiota muistan hakeneeni useista kohteista, mutta häpeäkseni en enää muista mistä kaikkialta... Olen aina pitänyt oleellisena mainita, keneltä olen reseptejä lainaillut, mutta tällä kertaa en taida siihen pystyä. Löysinpäs kuitenkin, Lime&Pippurilta löytyi idea kalan kuorruttamisesta, ja alle päätynyt lisuke onkin melko geneeristä kasviskuskushässäkkää. Kalan piti olla tuoretta kuhaa mutta virolaiset kuhat oli jo kaupan tiskistä myyty kun ehdin hätiin, ja niinpä käytettiin sitten pakastettua ahventa.

Pestoahvenet kasviskuskuspedillä
noin 4 annosta

kalafileitä sopiva määrä
1 prk pestoa
n. 5 hapankorppua

n. 3 dl kuskusia
erilaisia kasviksia paloina
n. 3 dl kana-, kasvis- tai valkosipuli-yrttilientä

Murskaa hapankorput korppujauhoksi haluamallasi tavalla. Kiehauta liemi, ota levyltä ja kaada kuskus joukkoon. Kun se on turvonnut, lisää kasvikset ja sekoita. Levitä seos uunipellille, valele sen päälle hiukan oliiviöljyä ja balsamicoa. Levitä kalafileet kasviskuskusin päälle. Levitä jokaiselle fileelle pestoa ja sen päälle hapankorppujauhoa. Jos haluat ekstrahyvää, voit vielä laittaa pikku nokareen voita jokaisen kalafileen päälle.
Kypsennä 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa kalan kanssa hyvää valkkaria ja syö ihan liikaa. No joo, älä syö liikaa jos pystyt hillitsemään. Minä en pystynyt.

1 kommentti:

Merituuli kirjoitti...

helpon ja herkullisen oloista. varmasti menee testinkiin!