23. kesäkuuta 2008

RÄTS!

Salamahaaste jatkaa matkaansa juhannuskelien siivittämänä. Tällä kertaa vuorossa on Liinan emännöimä Korianterikeittiö, jonka tuotoksia on tullut säännöllisesti seurailtua. Koska kalaruokien postauksia ei tuossa keittiössä vielä lukuisia ole kertynyt ja haluamme itse lisää vinkkejä tunan mahdollisuuksiin, valikoitui haasteen aiheeksi tonnikala! Tuo opiskelijoiden kurmeeksikin monesti nimetty herkku ei ole oikein koskaan ottanut kunnolla tulta meidän keittiössämme, ja siksi kaipaammekin uusia ideoita!

Salamahaaste:

  • Haastaja: Otetaan ensin puoli kiloa voita / Oliivia ja Parempi Puolisko
  • Haastettu: Korianteria / Liina
  • Haasteen aihe: tonnikala (purkista tai tuoreena)
  • Deadline: 30.6.2008
  • Valmista ateria tai ateriakokonaisuus joka sisältää tonnikalaa, tuoretta tai purkkitavaraa
Ilmoita, kun olet saanut haasteruoan tehtyä ja postattua. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin saa laittaa. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun olet suoriutunut tehtävästä, sinulla on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallesi blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä. Tarkoitus on, että valikoit omaan haasteeseesi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisit jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisit oppia käyttämään. Sinun tulee perehtyä haastamaasi blogiin riittävästi, jotette valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, tuotteet voi vaihtaa.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujana sinulta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan!

5 kommenttia:

Liina kirjoitti...

hoo, kiitos!

tämä on sekä haastava että tarpeeksi tuttu :D juuri sopiva motivaation kannalta siis :D

oliivia kirjoitti...

Hyvä että kelpasi!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Erinomainen aihe, ittekin olen sovellellut tonnikalasta nykyään mm. keittoa ja tarvihen lisää ohjeita! Vähentyneet vaihtoehdot broilerinostolakon jälkeen on pakottaneet etsimään kalaruokien rajoja :-D Näin niitä luultavasti taas rikotaan, go Liina!

oliivia kirjoitti...

Haa, hauskaa että aiheesta löytyy iloa muillekin!
Muuli, pitääkin tulla vakoilemaan apinakeittiön parhaat tonnarirepsetit hetmiten.

Liina kirjoitti...

so how's this:

http://korianteria.blogspot.com/2008/06/haastetonnikalaa.html

voiko haasteen reputtaa? :D