26. lokakuuta 2008

kanakormaa

Huoh. Pahoittelen heti kärkeen kuvien surkeaa laatua. Ajattelin jo jättää ne kokonaan pois, mutta tuo auringonkeltainen piristää syysmyrskyistä päivää niin sopivasti että annetaan nyt olla. Toinen huoh. tulee siitä, että tätä huippumakoisaa Pastanjauhajien esitestaamaa kanakormaa tuli tehtyä jo aikaa sitten, alkukesästä muistaakseni. Ja kaikki muukin tässä postauksessa menee aika lailla muisteluksi, paitsi se, että maku tässä ruoassa oli mahtava. Ja että kokeilimme uutta naan-leivän reseptiä emmekä vieläkään osanneet tehdä ihan autenttista naania. Sittemmin intialaisen ruoan ystäviä ihastuttamaan on ilmaantunut uusi Garam Masala -blogi, josta kokeilulistalla on jo monta monituista reseptiä, listan kärjessä naan. Jospa tuolla selkeällä ohjeella onnistuisimme kotikeittiössäkin tekemään oikeata naania.

Hehkutetaan vielä tätä kormaa. Se on nopeatekoista, ihanan väristä ja taatusti maukasta! Meillä taisi jauhantakeittiöön verrattuna olla sen verran enemmän valmistusaikaa että marinoimme kokonaisuutta jääkaapissa jonkin aikaa ennen kypsennystä. Ja jugurttina käytimme Lindahlsmejerin turkkilaista ruokajugurttia eli tuttavien kesken partaäijää.

Pastanjauhajien resepti löytyy siis tuolta ylempänä mainitun linkin takaa. Kirjaan sen tähän talteen, vaikka menimmekin melkein prikulleen tuon mukaisesti.

Ainsleyn näpsäkän nopea kanakorma

öljyä
1 sipuli
3,5 dl ruokajugurttia
2 dl ruokakermaa
25 g voita
½ tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chilirouhetta
3 valkosipulinkynttä
3 rkl mantelirouhetta
4 kanan rintafileetä suikaleiksi leikattuna

Kuullota sipulia pannulla öljyssä kunnes se on hiukan pehmennyt. Aja monitoimikoneessa tahnaksi sipuli, jugurtti, kerma, voi, sekä mausteet. Laita kanasuikaleet öljyttyyn uunivuokaan ja kaavi tahna päälle. Jos aikaa on, marinoin pari tuntia jääkaapissa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-45 min. Jos otat vuoan jääkaapista, laita se uuniin jo uunin lämpeämisvaiheessa. Tarjoa riisin ja/ tai naan -leivän kanssa. Me saimme kastikkeeta sen verran tukevaa, että päätimme nauttia herkun pelkän naan -leivän kera.

Naan tehtiin korman kaveriksi tällä reseptillä:

Naanleipä
6 annosta

1,6 dl lämmintä vettä
4 g kuivahiivaa
4 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
6 g suolaa
60 ml gheetä eli kirkastettua voita (taisin käyttää ihan sulatettua voita)
30 ml maustamatonta jugurttia

Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään veteen. Anna seisoa lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia. Siivilöi sillä välin kolmeen kertaan suola ja jauhot isoon kulhoon. Lisää hiivaseos, puolet voista ja jugurtti, sekoita pehmeäksi taikinaksi ja vaivaa sitten jauhotetulla tasolla noin 5 minuuttia, tai kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Laita öljyttyyn kulhoon ja peitä kulho liinalla tai kelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 1 ½ tuntia tai kunnes on kohonnut kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, iske siitä ilmat pihalle. Kumoa jauhotetulle työtasolle ja vaivaa taas noin 5 minuuttia. Jaa taikina kuuteen osaan, kaulitse soikeiksi leipäsiksi jotka eivät ole kovin paksuja. Levitä pellille (tai ritilälle) alumiinifolio, öljyä se. Laita leivät folion päälle, voitele lopulla voilla ja kypsennä hyvin kuumassa uunissa grillivastuksen alla pari minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hiukan väriä ja kohonneet.
Resepti oli ihan hyvä, mutta tällä kertaa leipämme jäivät jotenkin hiukan kovahkoiksi. Paistoimmekohan liian viileässä liian kauan? No, seuraavan kerran luotamme garam masala -blogin neuvoihin.

6 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kun katsojan tulee nälkä kuvaa katsoessaan, kuva on onnistunut. :-) Ja keltainen on ihana! Täytyy varmaan kokeilla tofukormaa, jotakin intialaisia virityksiä on nyt ollut täälläkin köökissä, kuten näyttää olleen monella muullakin suunnalla.

oliivia kirjoitti...

Kiitos muuli kannustavista kommenteista. Tofua pitäisi itsekin kokeilla, se satujatarin miitticurry/vokki oli kyllä niin hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Ei kuvanlaadulla väliä, aivan upealta näyttää ja kuulostaa! Kiva, kun joku ei kaada kormakastiketta suoraan purkista :P

Anonyymi kirjoitti...

Ah, naanleivät on niin hyviä! Meidän versiossa leivät valeltiin lopulta sulalla rasvalla, se varmaankin estää myös leivän kovettumista. Ohje on täällä: http://lettupannu.vuodatus.net/blog/944821

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä eilen ja oli todella maukasta! Mies taisi kommentoida että ihan kuin ravintolassa söisi. Laitoin tosin vain puolet tuosta chili määrästä koska kotona ei tykätä niin tulisesta ruoasta. Toimi silti!

oliivia kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, onkin jotenkin mennyt ohi että tänne oli ilmaantunut jo aikaa sitten kommentteja.
Ja Hennalle kiitos vinkistä, tuo lämpimänä voitelu voisi olla avain onnistumiseen.

Anonyymi, kiva kuulla että maistui teille, näitä tulisuuksiahan on tosiaan helppo aina passailla kunkin omaan makuun sopivaksi. En itsekään ole HURJAN tulisen ruoan ystävä, siis sellaisen että suu palaa eikä muita makuja maistakaan.