No niin, tätäkin tarinaa on aloitettu kerran jos toisenkin ja aina on jäänyt postaamatta. Lisää grilliruokia kesältä, niitä harvinaisia joista saatiin kuviakin... Tällä kertaa on grillattu kalaa ja tarjoiltu sitä linssisalaatin ja sitruuna-aiolin kera. Toteutuksesta on jo aikaa, mutta sen muistan että makoisaa oli, varsinkin nuo kalapihvit, majoneesi ja linssisalaatti. Lohi ei tainnut onnistua ihan yli odotusten, mutta hyvää sekin oli. Linssisalaattia tuli tällä reseptillä valtava määrä, lisukkeen lisäksi taisin syödä sitä vielä pari päivää lounaanakin... Maistui hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Reseptit (kaikkiaan kolme siis) ovat kaikki Weberin Big Book of Grilling:istä.
Helppo sinappilohi
6 annosta
marinadi:
1/4 cup eli n. 0,6 dl kutakin seuraavia:
oliiviöljy
soija
dijonsinappi
3 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl ruskeaa sokeria
1 tl (riisiviini)etikkaa
6 lohifileen palaa, á n.180g
Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kunnes sokeri on liuennut. Laita lohipalat uudelleensuljettavaan pakastuspussiin, kaada perään lähes kaikki marinadi: jätä kuitenkin vajaa desi säästöön. Sulje pussi tiiviisti, yrittäen saada ilmat pois, pyörittele sitten niin että marinadi peittää kalapalat hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan 15-30 minuutiksi. Grillaa kuumassa epäsuorassa lämmössä, nahkapuoli alaspäin, noin 10-12 minuuttia, kunnes kypsyvät. Viimeisen 2 minuutin aikana sudi pintaan säästämäsi marinadi.
Mahtavat kalapihvit ja sitruuna-aioli
4 annosta
Aioliin
2 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua (tuoretta)
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl dijonsinappia
Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kalapihveihin
125 g tuoretta lohifilettä
125 g valkoista kalafilettä, tuoretta (taisimme käyttää kuhaa tai siikaa)
1,25 dl leivänmuruja/ korppujauhoja
3 kevätsipulin valkoinen osa hienonnettuna (taisi käyttää ihan kesäsipulin varsia -hups!)
2 rlk majoneesia
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 tl dijonsinappia
½ tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
(8-12 viininlehteä)
Kuutioi kalafileet ½ cm kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää loput pihvien aineet. Sekoita kevyesti haarukalla ja laita jääkaappiin noin tunniksi (jotta seosta on helpompi käsitellä). Jääkaapituksen jälkeen muotoile seoksesta neljä pihviä. Jos löydät viininlehtiä tai muuta tarkoitukseen sopivaa, kääri kukin pihvi kahden lehden sisään paketiksi. Kuten kuvasta näkyy, touhu onnistuu myös ilman lehdykäisiä, joskin grillauksessa saa olla tarkkana ja pihvin pintaan kannattaa sipaistä reilusti öljyä jottei komeus hajoa tuhannen palasiksi grillissä. Grillaa suoralla keskilämmöllä, kunnes vaikuttaa kypsältä, noin 5-10 minuuttia riippuen siitä käytitkö lehtiä ja minkä kokoisia pihvejä teit. Tarjoa lämpimänä aiolin kanssa. Jos käytit lehtiä, voit leikata paketin päälle vielä ristiviillon ennen tarjoilua.
Ranskalainen linssisalaatti
kastike
oliiviöljyä
balsamicoa
dijonsinappia
valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset niin että kastiketta on yhteensä n. 2-3 rkl.
1,25 dl vihreitä linssejä
½ tl suolaa
reilu ½ dl hienonnettua selleriä (varsi)
reilu ½ dl hienonnettua punasipulia
reilu ½ dl hienonnettua punaista paprikaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Huuhdo linssit kylmän juoksevan veden alla. Keitä kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Kumoa kulhoon ja kaada päälle kastike. Laita loput salaatin ainekset kulhoon ja sekoita. Voit tarjota salaatin haaleana tai kylmänä, toimii aina yhtä mainiosti. Kuten kuvasta ilmenee, salaatti ei taida hätkähtää vaikka paprika jäisikin listalta pois...
Asiasta kukkaruukkuun, en malta olla muistuttamatta Muulin mainioista lihapiirakoista. Jos et moisia ole vielä valmistanut niin kipkap tekemään! Myönnän, vaatii vähän vaivannäköä (ONNEKSI, muuten en muuta söisikään), mutta on ehdottomasti vaivan arvoista! Viime viikonloppuna niitä oli taas tehtävä, ja herrrkullisia olivat, taas. Kuten Apina-arkistoista voi todeta, riisin sijaan täytteeseen voi käyttää vaikka quinoaa. Jauhelihaa Muulikaan ei toistaiseksi ole (kai? ainakaan julkisesti) korvannut muulla, mutta veikkaanpa että mitä tahansa sopivan purutuntuman omaavaa ja riittävästi maustettua voisi piiraiden sisään kääräistä. Nam.
Helppo sinappilohi
6 annosta
marinadi:
1/4 cup eli n. 0,6 dl kutakin seuraavia:
oliiviöljy
soija
dijonsinappi
3 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl ruskeaa sokeria
1 tl (riisiviini)etikkaa
6 lohifileen palaa, á n.180g
Sekoita marinadin ainekset kulhossa, kunnes sokeri on liuennut. Laita lohipalat uudelleensuljettavaan pakastuspussiin, kaada perään lähes kaikki marinadi: jätä kuitenkin vajaa desi säästöön. Sulje pussi tiiviisti, yrittäen saada ilmat pois, pyörittele sitten niin että marinadi peittää kalapalat hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan 15-30 minuutiksi. Grillaa kuumassa epäsuorassa lämmössä, nahkapuoli alaspäin, noin 10-12 minuuttia, kunnes kypsyvät. Viimeisen 2 minuutin aikana sudi pintaan säästämäsi marinadi.
Mahtavat kalapihvit ja sitruuna-aioli
4 annosta
Aioliin
2 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua (tuoretta)
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl dijonsinappia
Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kalapihveihin
125 g tuoretta lohifilettä
125 g valkoista kalafilettä, tuoretta (taisimme käyttää kuhaa tai siikaa)
1,25 dl leivänmuruja/ korppujauhoja
3 kevätsipulin valkoinen osa hienonnettuna (taisi käyttää ihan kesäsipulin varsia -hups!)
2 rlk majoneesia
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 tl dijonsinappia
½ tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
(8-12 viininlehteä)
Kuutioi kalafileet ½ cm kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää loput pihvien aineet. Sekoita kevyesti haarukalla ja laita jääkaappiin noin tunniksi (jotta seosta on helpompi käsitellä). Jääkaapituksen jälkeen muotoile seoksesta neljä pihviä. Jos löydät viininlehtiä tai muuta tarkoitukseen sopivaa, kääri kukin pihvi kahden lehden sisään paketiksi. Kuten kuvasta näkyy, touhu onnistuu myös ilman lehdykäisiä, joskin grillauksessa saa olla tarkkana ja pihvin pintaan kannattaa sipaistä reilusti öljyä jottei komeus hajoa tuhannen palasiksi grillissä. Grillaa suoralla keskilämmöllä, kunnes vaikuttaa kypsältä, noin 5-10 minuuttia riippuen siitä käytitkö lehtiä ja minkä kokoisia pihvejä teit. Tarjoa lämpimänä aiolin kanssa. Jos käytit lehtiä, voit leikata paketin päälle vielä ristiviillon ennen tarjoilua.
Ranskalainen linssisalaatti
kastike
oliiviöljyä
balsamicoa
dijonsinappia
valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset niin että kastiketta on yhteensä n. 2-3 rkl.
1,25 dl vihreitä linssejä
½ tl suolaa
reilu ½ dl hienonnettua selleriä (varsi)
reilu ½ dl hienonnettua punasipulia
reilu ½ dl hienonnettua punaista paprikaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Huuhdo linssit kylmän juoksevan veden alla. Keitä kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Kumoa kulhoon ja kaada päälle kastike. Laita loput salaatin ainekset kulhoon ja sekoita. Voit tarjota salaatin haaleana tai kylmänä, toimii aina yhtä mainiosti. Kuten kuvasta ilmenee, salaatti ei taida hätkähtää vaikka paprika jäisikin listalta pois...
Asiasta kukkaruukkuun, en malta olla muistuttamatta Muulin mainioista lihapiirakoista. Jos et moisia ole vielä valmistanut niin kipkap tekemään! Myönnän, vaatii vähän vaivannäköä (ONNEKSI, muuten en muuta söisikään), mutta on ehdottomasti vaivan arvoista! Viime viikonloppuna niitä oli taas tehtävä, ja herrrkullisia olivat, taas. Kuten Apina-arkistoista voi todeta, riisin sijaan täytteeseen voi käyttää vaikka quinoaa. Jauhelihaa Muulikaan ei toistaiseksi ole (kai? ainakaan julkisesti) korvannut muulla, mutta veikkaanpa että mitä tahansa sopivan purutuntuman omaavaa ja riittävästi maustettua voisi piiraiden sisään kääräistä. Nam.
4 kommenttia:
Hitto että näyttää herkulliselta, just nyt avaisin suuni juuuuuri noin ihanan lohturuokaiselle annokselle :') Vaikken erityistä lohtua tarvitsekaan. Vaan mikäpä tiistai-ilta ei paranisi tuosta.
Best of on hyvä idea.
Mut Muuli, vähän lohtuahan on aina ookoo, vaikkei erityisesti tarviiskaan ;)
Ja se pitää kyllä vielä todeta että lihikset ne varsinaista lohturuokaa onkin! Jos lähtis kikkailulinjalle niin millä korvaisit jauhelihan?
Siis lihiksissäkö meinaat että millä korvaisin? Ihan peruslihiksissä? Niissä uppopaistetuissa klassisissa ihanissa lihiksissä? :-P
No soijarouheellahan voi aina korvata ja olen joskus korvannutkin, vaan enää enää soijaa syö. Katkarapuja suositteli joku. Mutta on tietysti aika mietoja... Sellainen tuli mieleeni kun himoan Ranskassa syömiäni osterivinokkaita, että ne ovat kovin "lihaisia" sieniä ja ehkä sellaisia hyvin maustettuna kelpais pistää lihikseen? Miksei muitakin sieniä! KOrvasieni vois olla ERINOMAINEN.
muuli, no JUST niissä, maailmankaikkeuden parhaissa, tietenkin. Sienet voiskin kyllä olla kova juttu.
Lähetä kommentti