13. tammikuuta 2012

Täällä taas (tänään, ja huomenna jossain muualla)

Varovasti tänne koputtelen... onkohan ketään toisessa päässä enää? Eipä mennä (taas) siihen ihmettelyyn että miten tänne ei enää nykyään postata yhtään mitään. Viime viikkoina on orastava postausinnostus heräillyt ja nyt tuli eteen sopiva pöperö.

Tämäkin on surkeaa surkeampi ruokablogipostaus kun ei ole edes omaa kuvaa, ja reseptikin on pelkkä pikavinkkilinkki. Mutta sentään itse tätä teimme ja maanmainioksi havaitsimme. Pioneer Womania olen seuraillut jo useamman vuoden, viime aikoina enää enimmäkseen ruokapuolta kylläkin. Uudesta reseptikirjastaan innostuneena ajattelin tilata sekä sen ensimmäisen että tämän maaliskuussa ilmestyvän. Aika monta suunmukaista reseptiä on tuolta toteutettu, joten kirjoja kohtaan on suuret odotukset.

Mutta siihen asiaan, tein piiiiitkästä aikaa myös uudenvuodenlupauksen, lisätä salaatteja ruokavaliossamme, siis paitsi pääruokana, myös lisukkeena. Minulla on ollut paha tapa unohtaa lisukesalaatit aterioilta kokonaan. Nyt kun jälkikasvukin on jo jonkin aikaa syönyt ihan samoja eväitä, on aika parantaa tapojaan.

Eräänä perjantaipäivänä silmiini osui tämä juustopurilaissalaatin ohje. Linkki vie suoraan alkuperäisohjeeseen, en tällä kertaa sitä tähän suomenna -ehkä joskus jos saan omasta versiosta kuvankin näpättyä. Mutta salaatti oli mitä mainiointa, tosiaan kuin kunnon juustopurilainen mutta raikkaampi! Tomaattien ja salaatin ihana raikkaus, sipulin ja krutonkien rapeus ja jauhelihan ja juuston makeansuolainen täyteläisyys. Ja nopeakin tämä on tehdä. Älkää kuitenkaan skipatko voita tuossa krutonkien kokkailussa, se on ihan oleellinen ainesosa. Kokeilkaa tätä, ette tule pettymään. Paitsi tietysti jos ette pidä salaatista. Tai burgereista.
Samaa sarjaa on joskus aiemmin postaamamme kanapitasalaatti, molemmat ovat vähän kuin käänteisversio alkuperäisestä (kanapitasta tai juustoburgerista). Salaattiin mahtuu enemmän aineksia suhteessa leipään, mainio idea!

No niin, pää on avattu, ehkä täältä tulee jotain kuviakin joskus. Joulupukki toi Jamie's Britain -kirjan joten ehkä sieltä suunnalta jatketaan.

11 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kyllä täällä vielä ollaan kuulolla :)

oliivia kirjoitti...

Jeij, huh te olette ihana sitkeitä sissejä!

Rauna kirjoitti...

Huomasin kanssa ilokseni, että tänne tuli uusi kirjoitus. Toivottavasti intoa uusiin postauksiin piisaa, mutta liikaa paineita ei kannata ottaa.

Pia kirjoitti...

Täällä ollaan myöskin, kiva kuulla teistä taas :)! Ja mainio idea tuo burgerisalaatti: ainekset löytyy varmaan ihan lähikaupasta ja ohje vaikuttaa niin nopealta että tuon ehtisi kokata arki-iltanakin. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

Anna kirjoitti...

Tervetuloa postailemaan!

Mäkin otan ihan rennosti aina pitkien hiljaisten kausien jälkeen(kin), kirjoittaa sen verran kun tykkää :)

Mutta mukavaa juttujanne on lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Jeeeee! Tervetuloa takaisin! T. Ylimuuli

Nanna kirjoitti...

Ja tämä on just niin ameriikkaa, että pakko tehdä. Tacosalaatti onkin ollut jo suosikkien listalla viitisentoistavuotta...vaihtelu virkistäis =)

oliivia kirjoitti...

Kiitos kaikille! Kivaa olla taas täällä, tuntuu että uutta puhtia on ainakin vähän!

Tänään tehdään taas tätä, yritänpä ottaa kuvan ja lisätä sen sekä suomennetun reseptin tähän.

Viikonloppuna lupaan postata Jamien Steak&Guinness -pien Jamie at Home -kirjasta. Se on ihanaa!

Nanna kirjoitti...

No nyt on tehty ja löydin tänne takaisinkin kun joku ystävällisesti vinkkasi. Hyvää oli. Amerikkalaisen hyvää.
http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2012/02/juustohampurilaissalaatti-voi-ameriikka.html

-TC- kirjoitti...

Onko ne enää elossa lainkaan?

Ramle kirjoitti...

Kyllä tietääkseni ovat. ;)