1. helmikuuta 2007

kinkku-pinaattipasta

Arkiruokana erilaiset pastat toimivat hyvin; nopeaa ja maukasta perusruokaa. Kinkku-pinaattipasta on pitkään ollut yksi perussuosikeistamme. Tällä kertaa se sai seuraansa Jamien Italia-kirjasta bongatun tomaatti-paprikasalaatin, panzanellan. Yleensä pasta ei juuri salaattia kaipaa, mutta viikonlopun kokkausten jälkeen oli jäänyt leivän sisuksia kuivahtamaan juuri tätä salaattia silmällä pitäen.

Kinkkupinaattipasta ei tällä kertaa ehtinyt kuviin kun se jo vilahti nälkäisiin suihin. Näin se kuitenkin menee:

Kinkku-pinaattipasta
2 hengelle

n. 150 g savukinkkua (esim. Korpelan savusaunapalvi on aivan loistavaa)
sipulia
valkosipulia
n. 50 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
yrttejä
mustapippuria
suolaa

Laita kinkkupalat ja silputtu sipuli sekä valkosipuli haalealle pannulle, kinkusta irtoaa sopivasti rasvaa kuullottamiseen. Kuullottele jonkin aikaa kunnes kinkku alkaa ottaa väriä. Lisää ruokakerma ja pakastepinaatit (jäisinä) ja anna muhia. Kun pinaatti on sulanut, mausta makusi mukaan ja suurusta esim. Maizenan vaalealla suurusteella.

Keitä suosikkipastaasi (penne toimii hyvin, samoin linguini tai tagliatelle) ja tarjoile parmesanin kera.

Alkuperäinen pastaohje on Aura Liimataisen Kotiruokaa -kirjasta, mutta tässä sitä on aika lailla muunneltu.

Ruoka oli kyllä hyvää. Parempi Puolisko valmisti pastakastikkeen, ja se oli yhtä hyvää kuin aina. Siinä maut jotenkin vain toimii hyvin yhteen.

Ei kommentteja: